Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

H αλβανική εισαγγελική έκθεση που «αυτοκτονεί» τον Κατσίφα


KATSIFAS_2

Δείτε τα έγγραφα που φέρνει στο φως το  protothema.gr  - Τα σημεία που «μπάζουν» - Οι σαθροί ισχυρισμοί και η προσπάθεια των αλβανικών Αρχων να παρουσιάσουν τον θάνατο του ομογενή ως «αυτοχειρία»

Με μία έκθεση που «μπάζει» από παντού, οι αλβανικές Αρχές επιχειρούν να δολοφονήσουν για δεύτερη φορά τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα. Το ΘΕΜΑ αποκαλύπτει λεπτομέρειες της εισαγγελικής έκθεσης - πρότασης προς το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Αργυροκάστρου, που ζητάει επιτακτικά να σταματήσει η έρευνα, αποδίδοντας σ’ … «αυτοχειρία» τον θάνατο του 35χρονου ομογενή, το 2018 στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Αφού δεν τους βγήκε το αφήγημα του «ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής), σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα μετά το συμβάν, τα Τίρανα επιχειρούν ν΄ «αυτοκτονήσουν» τον Κωνσταντίνο Κατσίφα προκειμένου να μπει στο συρτάρι η υπόθεση που αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις με την Αθήνα. Η προσπάθεια συγκάλυψης φαίνεται πως σκοντάφτει, για την ώρα τουλάχιστον, στις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, της οικογένειας του θύματος αλλά και της έδρας του Δικαστηρίου Αργυροκάστρου, που επέστρεψε τον φάκελο ζητώντας συνέχιση της έρευνας.

1


«Μπάζει» από παντού

Από τον περασμένο Μάϊο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάγια και ο Εισαγγελέας Εμερόρ Κάσαϊ, κατά καιρούς τα ονόματά τους μπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, είχαν «αυτοκτονήσει» -με δύο σφαίρες μάλιστα- τον Κατσίφα. Ωστόσο η προσπάθεια συγκάλυψης είναι τόσο εμφανής, στην έκθεση που υπογράφουν, που προκάλεσε πρόσφατα την έντονη αντίδραση της προέδρου του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι, η οποία και διέταξε την συνέχιση της έρευνας.

Η εισαγγελική έκθεση φάσκει και αντιφάσκει, παραπέμποντας στην αλήστου μνήμης εποχή της δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα, όταν η δολοφονία του πρωθυπουργού Μεχμέτ Σέχου με δύο σφαίρες (1981) -που είχε χαρακτηριστεί προηγουμένως από το κομμουνιστικό καθεστώς ως «προδότης και εχθρός της χώρας»- παρουσιάστηκε ως … αυτοκτονία.

Οι δύο Εισαγγελείς βασίζουν την «αυτοχειρία» του Κατσίφα σε ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν σε Αργυρόκαστρο και Τίρανα και με ιατροδικαστές που δεν βρέθηκαν και δεν έχουν εικόνα του σημείου του θανάτου όπως συνηθίζεται. Οι Εισαγγελείς επικαλούνται εκθέσεις του Ιατροδικαστικού Ιδρύματος στα Τίρανα που και αυτές μεταξύ του δεν συμφωνούν στον τρόπο «αυτοκτονίας». Η πρώτη έκθεση κάνει λόγο για : «βολές που έχουν φορά από μπρος προς τα πίσω και είναι σχεδόν οριζόντια» και η δεύτερη πως : «λίγο από κάτω προς τα επάνω και ελαφρώς από δεξιά προς τα αριστερά». Η έκθεση υποστηρίζει πως: «Ο εμπειρογνώμονας παρατηρώντας τα τραύματα εξέφρασε την άποψη ότι το τραύμα με πλήρη επαφή, προκλήθηκε πρώτο και είναι αυτό που επέφερε τον θάνατο. Ενώ το έτερο τραύμα έχει προκληθεί με τη δεύτερη βολή. Αναφορικά με τη διασπορά του αίματος, ο εμπειρογνώμονας θεωρεί ότι το σώμα ήταν σε όρθια στάση τη στιγμή της βολής (…) Τα χτυπήματα έχουν φορά από μπροστά προς τα πίσω και είναι σχεδόν οριζόντια. Το πρώτο τραύμα έχει πραγματοποιηθεί με την κάνη του όπλου ν΄ ακουμπά εντελώς το σώμα ενώ στο δεύτερο τραύμα δεν ακουμπούσε εντελώς. Μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης διαπιστώθηκαν οι βλάβες που προκλήθηκαν στην καρδιά και αλλού στο εσωτερικό του σώματος. Λόγος θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ήταν η ανακοπή καρδίας λόγο διάρρηξης της δεξιάς κοιλίας της καρδίας από σφαίρα».

Τι υποστηρίζουν οι Αλβανοί ιατροδικαστές. Τι λέει ο Έλληνας συνάδελφός τους που είδε τη σωρό του Κατσίφα

«Στο σώμα του θύματος διαπιστώθηκαν δυο διαμπερή τραύματα στο στήθος. Οι οπές εισόδου των βλημάτων βρίσκονται στη μπροστινή πλευρά της αριστερής πλευράς του στήθους, ενώ οι οπές εξόδου στο οπίσθιο αριστερό μέρος του στήθους. Η πρώτη πληγή είναι στη μέση του στήθους λίγο προς τα αριστερά, στο ύψος των 5ου και 6ου πλευρού, είναι σχεδόν στρογγυλή με διαστάσεις 2Χ2 εκ. (…) Η δεύτερη πληγή βρίσκεται 7 εκ. επάνω από την αριστερή θηλή, στο ύψος του 3ου πλευρού με διαστάσεις 1Χ1 εκ. σε ωοειδές σχήμα. (…) Οι πληγές του οπίσθιου μέρους δεν έφεραν κακώσεις. Τα διαμπερή τραύματα προκλήθηκαν από περισσότερες της μίας βολές από πυροβόλο όπλο. Η κατεύθυνση της διόδου των βλημάτων στο σώμα είναι από μπρος προς πίσω και σχεδόν οριζόντια. Η πληγή που εντοπίζεται στη μέση του στήθους, λίγο αριστερά από το στέρνο, είναι με πλήρη επαφή ενώ η πληγή που εντοπίζεται επάνω από την αριστερή θηλή όχι με πλήρη επαφή. Πραγματοποιήθηκε και η εσωτερική εξέταση της σωρού όπου διαπιστώθηκαν οι κακώσεις που εντοπίστηκαν στην καρδιά και άλλες κακώσεις. (…) Στο πλαίσιο των ερευνών πραγματοποιήθηκε επιπλέον ιατροδικαστική εξέταση (…) Η κατεύθυνση της διόδου του βλήματος στο σώμα όσον αφορά το τραύμα που βρίσκεται στη μέση του θώρακα είναι από εμπρός προς πίσω, λίγο από κάτω προς τα επάνω και ελαφρώς από δεξιά προς τα αριστερά. Βολή με πλήρη επαφή ή βολή πλήρως εξ επαφής. Για την βολή με όχι πλήρη επαφή είναι με κατεύθυνση από μπροστά προς πίσω, ελαφρώς από κάτω προς επάνω και λίγο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Η απόσταση των συμπληρωματικών παραγόντων είναι 2 με 5 εκ. για την φωτιά και έως 20 εκ. για το σύννεφο αερίου, η κάπνα από την καμένη πυρίτιδα 30 εκ., τα σωματίδια της άκαης πυρίτιδας όχι παραπάνω από 100 εκ.».

Στην δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση μάλιστα, σημειώνεται πως δεν μπορεί να δηλωθεί μ’ ακρίβεια αν τα τραύματα σχετίζονται με το φερόμενο τυφέκιο του Κατσίφα και τις σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν στην υποτιθέμενη αυτοκτονία

2
3


Τα παραπάνω αναφερόμενα στοιχεία, δεν μπορούν να οδηγήσουν στην εκδοχή της αυτοκτονίας αφού λείπουν κρίσιμα στοιχεία. Όπως λέει στο protothema.gr ο ιατροδικαστής κ. Ηλίας Βουγιουκλάκης, που είχε εξετάσει μακροσκοπικά στις 30.10.2018 τη σωρό του Κατσίφα: «Για την αξιοπιστία της συγκεκριμένη απόφασης, που έτσι και αλλιώς δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά και αμφισβητήσεις, απαιτούνται, τα ευρήματα της αυτοψίας του χώρου του συμβάντος με το φωτογραφικό υλικό, η ιατροδικαστική εξέταση με τις διενεργηθείσες εργαστηριακές εξετάσεις και το φωτογραφικό υλικό που να αποτυπώνει τους χαρακτήρες των πυλών εισόδου – εξόδου των τραυμάτων, και φυσικά τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης» επισημαίνει.


Οι αλβανικές Αρχές είχαν επιτρέψει τον κ. Βουγιουκλάκη να εξετάσει τη σορό του άτυχου ομογενή μόλις για 5’ και αφού είχαν χαθεί κρίσιμα στοιχεία μια και η σωρός πλύθηκε και τα τραύματα είχαν συρραφτεί. «H δική μου εξέταση περιορίστηκε σε μια απλή εξωτερική επισκόπηση του σώματος χωρίς καμία άλλη δυνατότητα εξέτασης λόγω της άμεσης και ρητής εντολής των παρόντων Αλβανών αστυνομικών. Διαπίστωσα την ύπαρξη συρραφών στην πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια του αριστερού ημιθωρακίου τα οποία είναι συμβατά με τα αναφερόμενα στην κατάθεση του αλβανού ιατροδικαστή ότι διαπίστωσε δηλαδή την ύπαρξη των 2 τραυμάτων από πυροβόλο όπλο. Ατυχώς λόγω της προηγηθείσας συρραφής - έκπλυσης των τραυμάτων δεν υπήρχε καμία δυνατότητα αντικειμενικής εξέτασης της μορφολογίας τους δηλαδή των στοιχείων εκείνων που είναι απαραίτητα για τον προσδιορισμό της απόστασης και της διεύθυνσης ενός τραύματος από πυροβόλο όπλο» λέει ο κ. Βουγιουκλάκης επαναλαμβάνοντας πως η εικόνα που είχε δει στο νεκροτομείο του Αργυροκάστρου: «δεν παρέπεμπε σε θάνατο από αυτοκτονία, αφού στο σώμα του Κατσίφα δεν υπήρχαν σημάδια από εγκαύματα που προκαλούνται από τους εξ επαφής πυροβολισμούς, ούτε υπήρχαν κακώσεις στον θώρακα εάν είχε αυτοπυροβοληθεί».

«Τον πυροβόλησαν από κοντά»

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, που μαζί με τον ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη του είχε επιτραπεί να δουν για λίγα λεπτά τη σωρό του Κατσίφα στο νεκροτομείο Αργυροκάστρου, χαρακτηρίζει «εμπαιγμό» την προσπάθεια να εμφανιστεί ο θάνατός του ως αυτοκτονία. Ο ίδιος εμμένει στην αρχική του θέση πως ο 35χρονος ομογενής πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση με δύο συνεχόμενες βολές.
«Φανταστείτε ένα ανδρικό πουκάμισο και τη τσέπη που έχει. Σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο ο Κατσίφας είχε δύο εισόδους από βολίδες πυροβόλου όπλου. Πολύ μικρά ανοίγματα που πλυθήκαν και ραφτήκαν, και κανένα έγκαυμα τριγύρω που να υποδηλώνει πυροβολισμό εξ επαφής. Η απόσταση που βλήθηκε ήταν λιγότερο από 15 μ. γιατί οι δύο οπές απείχαν μεταξύ τους 3,4 εκ. που σημαίνει πως αυτός που τον πυροβόλησε το έκανε από πολύ κοντά με δύο συνεχόμενες βολές. Οι δύο έξοδοι των δύο βολίδων, ήταν στην ίδια ευθεία και από την πλάτη. Είναι νομικός εμπαιγμός και θρασύτατη προσβολή. Δεν αντέχει ούτε τη λογική, ούτε τη νομική η εκδοχή που επιχειρούν να παρουσιάσουν. Κανείς δεν αυτοκτονεί αυτοπυροβολούμενος δύο φορές στην καρδιά», δήλωσε προσθέτοντας πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν τότε από τις αλβανικές Αρχές, o θάνατος του Κατσίφα επήλθε συνεπεία τραυμάτων από πυροβόλο όπλο.

Δείτε το βίντεo στο youtube


To οξύμωρο γύρω από την εκδοχή της «αυτοκτονίας», είναι πως ουδείς από τους 21 άνδρες της RENEA που -σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα- πήραν μέρος στην επιχείρηση, ακόμη και εκείνοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, δεν είδαν τον Κατσίφα να στρέφει την κάνη του όπλου προς τον θώρακά του και να βάζει τέλος στη ζωή του. Επίσης στον φάκελο της υπόθεσης δεν υπάρχει η παραμικρή μαρτυρία - κατάθεση περί αυτοχειρίας του 35χρονου ομογενή. Και βέβαια το αφήγημα των Αλβανών ιατροδικαστών, δε συνάδουν στο ελάχιστο μ’ όσα κατέθεσε επίσημα το 2020, η διοίκηση της RENEA στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου.

RENEA: «Ξάπλωσε στο έδαφος»
Στο έγγραφό της η RENEA υποστηρίζει πως οι άνδρες της είχαν σχηματίσει περιμετρικό κλοιό γύρω από τον Κατσίφα, 100 – 200 μ. στο ύψωμα που είχε εντοπιστεί και πως εκείνος συνέχιζε να πυροβολεί παρά τις εκκλήσεις για παράδοση. «Ανεξάρτητα από τις κλήσεις να παραδοθεί, η ένταση των πυροβολισμών εκ μέρους του πολίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα αυξήθηκε και ευρισκόμενοι υπό αυτές τις συνθήκες οι αστυνομικοί της Ειδικής Μονάδας ανταπάντησαν κάνοντας χρήση των πυροβόλων όπλων τους, σαν τελευταίο μέσο προκειμένου να σταματήσουν τον επιτιθέμενο» αναφέρει η RENEA καταλήγοντας : «Σαν αποτέλεσμα των πράξεων των αστυνομικών της Ειδικής Μονάδας ο επιτιθέμενος σταμάτησε τους πυροβολισμούς και έπαυσε τις ενέργειες που έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές των Αστυνομικών και ξάπλωσε στο έδαφος». Όχι μόνο δεν γίνεται λόγος για «αυτοκτονία» του Κατσίφα, που θα την έβλεπαν οι επίλεκτοι της RENEA -αφού απείχαν λιγότερο από 200 μ., είχαν πλήρη ορατότητα και υπερσύγχρονο εξοπλισμό παρακολούθησης- αλλά και πως «ξάπλωσε στο έδαφος» (ακριβής μετάφραση) «σαν αποτέλεσμα των πράξεων των αστυνομικών της Ειδικής Μονάδας».

4

Η ερώτηση βέβαια που δεν μπήκαν στον κόπο να θέσουν στην RENEA οι Εισαγγελείς του Αργυρόκαστρου, είναι τι εννοεί όταν λέει στο έγγραφό της, πως ο ομογενής «ξάπλωσε» μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε. «Ξάπλωσε» στο έδαφος για να παραδοθεί, ή έπεσε τραυματισμένος; Όχι όμως πως ο Κατσίφας ήταν «σε όρθια στάση τη στιγμή του χτυπήματος» σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.
Να σημειωθεί πως στην εισαγγελική έκθεση δεν αναφέρονται τα ονόματα των επίλεκτων της RENEΑ που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σε σχέση με τους αστυνομικούς της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης Αργυροκάστρου. Επίσης δεν υπήρξε βαλλιστική εξέταση των τυφεκίων των ανδρών της RENEA, αλλά μόνο τεσσάρων όπλων που έφεραν αστυνομικοί που καταδίωξαν τον Κατσίφα.
Επίσης σύγχυση υπάρχει για το χρονικό διάστημα που διήρκησε η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον Κατσίφα και τους αστυνομικούς. Αρχικά μιλούν για 20’ και μετά για 30΄ ή 10΄, ενώ δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στους λόγους που οδήγησαν τον 35χρονο ομογενή να πάρει το τυφέκιο και ν’ αρχίσει να πυροβολεί στον αέρα (απειλές που προηγήθηκαν από Αλβανό αστυνομικό που του έκανε συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες που τοποθετήθηκαν στο χωριό λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου).
Η RENEA υποστηρίζει πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα στην επιχείρηση κατά του 35χρονου ομογενή. Όμως στο σημείο δεν κλήθηκαν ψυχολόγοι – διαπραγματευτές ούτε οι γονείς του προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί. Και βέβαια, ακόμη και αν συνέχιζε να πυροβολεί, οι Αλβανοί επίλεκτοι με τον υπερσύγχρονο οπλισμό τους, θα μπορούσαν εύκολα να τον θέσου «εκτός», τραυματίζοντάς τον σε μη ζωτικά σημεία.

Να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό της RENEA

Αρχικά τα αλβανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σύλληψη του «extremist Grek» λέγοντας μάλιστα πως κατά τη σύλληψή του φώναξε : «Zήτω η Ελλάδα. Ζήτω οΕλληνισμός». Μισή ώρα αργότερα -ταυτόχρονα- οι τίτλοι άλλαξαν σε: «Νεκρός ο Ελληνας εξτρεμιστής».

Σήμερα τον … «αυτοκτονούν».

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητάει να δημοσιοποιηθεί το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που φέρουν στον εξοπλισμό τους οι άνδρες της RENEA. Αρχικά οι αλβανικές Αρχές είχαν παραδεχτεί πως υπάρχει σχετικό υλικό, που μάλιστα αποδείκνυε πως ο Κατσίφας πυροβολούσε δεξιά και αριστερά θέτοντας σε κίνδυνο ζωές. Αλλά στη συνέχεια δήλωσαν πως η επιχείρηση δεν έχει καταγραφεί. Υπενθυμίζουμε επίσης τις αναφορές των αλβανικών ΜΜΕ. Στην αρχή μίλησαν για «σύλληψη» και στη συνέχεια για «εκτέλεση» στη διάρκεια της επιχείρησης. Όχι όμως για «αυτοκτονία».

Στην αμφιλεγόμενη έκθεση των Εισαγγελέων αναφέρεται επίσης πως ο Κατσίφας, έβαλλε με τυφέκιο Τ56 κατά των ανδρών της RENEA, για μισή ώρα συνεχώς, αλλά στο σημείο βρέθηκαν μόλις εννέα χρησιμοποιημένοι κάλυκες. Το θύμα, που είχε υπηρετήσει ως καταδρομέας στις ελληνικές Ε.Δ. και ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένος, θα μπορούσε να εξαντλήσει όλες τις σφαίρες που είχε μαζί του (165) σ’ ένα σακίδιο, μαζί με τους δύο γεμάτους γεμιστήρες, αφαιρώντας ζωές. Δεν το έπραξε όμως. Εντύπωση επίσης δημιουργεί το γεγονός πως, σύμφωνα τους Εισαγγελείς, δεν έγινε δυνατή η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του 35χρονου τόσο στις σφαίρες όσο και στο τυφέκιο.
Στις 13 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται να παραδοθεί εκ νέου στην πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι νέα εισαγγελική – πρόταση, για την οποία όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά ακόμη και επανάληψης του σαθρού συμπεράσματος περί «αυτοκτονίας» του Κατσίφα με νέα συμπληρωμένα … «στοιχεία» που θα «δένουν» την εκδοχή.

«Οι Εισαγγελείς θα πρέπει να παρουσιάσουν όλα τα επιπλέον στοιχεία που έχει ζητήσει η έδρα. Αυτό δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη μία αναβολή. Εμείς περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να υπάρξει μία οριστική απόφαση» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα Ευθύμης Ναυρίδης, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που το δικαστήριο υιοθετήσει τελικά την πρόταση περί «αυτοκτονίας» και προχωρήσει σε αρχειοθέτηση του φακέλου της υπόθεσης, η οικογένεια θα προσβάλει την απόφαση εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα στην Αλβανία και προσφεύγοντας στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα δηλώνει πως θα φτάσει έως το ΕΔΔΑ για τη δικαίωση της μνήμης του 35χρονου ομογενή, που έχασε τη ζωή του επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα να υψώνει την ελληνική σημαία στον τόπο του.

Ερωτηματικά για τους δύο Εισαγγελείς
Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται επίσης για την αξιοπιστία των δύο Αλβανών Εισαγγελέων Γιουλιάν Τσάγια και Εμερόρ Κάσαϊ, που υπογράφουν την επίμαχη έκθεση -αποδίδοντας σ’ «αυτοκτονία» τον θάνατο του Κατσίφα- και ζητούν να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ οι δύο Εισαγγελείς φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού για έκδοση μεροληπτικών αποφάσεων σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις.
Ειδικά για τον Κάσαϊ η δημοφιλής ερευνητική εκπομπή «STOP» -του τηλεοπτικού σταθμού «KLAN TV»- είχε αποκαλύψει εμπλοκή του σε υπόθεση πώλησης κτιρίου δια της βίας έναντι 300.000 ευρώ. Είχε προβληθεί μάλιστα και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με τον εν λόγω εισαγγελέα να απειλεί τον καταγγέλλοντα ότι «θα του φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι», ενώ σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι οικειοποιήθηκε περί τις 120.000 ευρώ που προορίζονταν για την αγορά του επίμαχου κτιρίου,



Επίσης ο Κάσαϊ φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση στοχοποίησης ομογενή, που καταδικάστηκε ερήμην σε 8,5 χρόνια φυλάκιση για «πρόκληση μίσους και ταραχών».
Ερωτήματα προς απάντηση

  • Από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση προκύπτουν κάποια καίρια ερωτήματα, από τις απαντήσεις των οποίων όμως αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που επιδιώκεται. Αφού λοιπόν ο θάνατος του Κατσίφα αποδίδεται σε «αυτοχειρία», γιατί οι αλβανικές Αρχές:
  • Δεν έκαναν αμέσως μετά το περιστατικό λόγο για «αυτοκτονία», αλλά για «εκτέλεση».
  • Δεν επέτρεψαν ιατροδικαστή – εμπειρογνώμονα της οικογένειας να εξετάσει τη σωρό.
  • Έκαναν περισσότερο από 12 μέρες προκειμένου να παραδώσουν τη σωρό στην οικογένεια για την κηδεία.
  • Δεν δημοσιοποίησαν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες του drone, του ελικοπτέρου και των στολών των ανδρών της RENEA.
  • Δεν δημοσιοποίησαν εικόνες των τεκμηρίων (τυφέκιο, σφαίρες κ.α).
  • Δεν παρέδωσαν πλήρη φάκελο της υπόθεσης μ’ όλα τα στοιχεία στην οικογένεια.
  • Δεν παρουσίασαντην παραμικρή μαρτυρία οποιουδήποτε που να είδε τον Κατσίφα να στρέφει την κάννη στον θώρακά του και να αυτοπυροβολείται.
  • Ασκούν ψυχολογική πίεση στους γονείς του Κατσίφα.
  • Ζήτησαν την καταστροφή των ρούχων του θύματος που αποτελούν πειστήρια.

IMG-21e5e4f0c6a10595728bbc61db0d75a0-V




Μητέρα Κατσίφα : «Να λάμψει η αλήθεια»

«Αφού δεν μπόρεσαν να “δέσουν” την άδικη δολοφονία του παιδιού μου εδώ και τρία χρόνια, τώρα τον “αυτοκτονούν” οι Εισαγγελείς με την πρότασή τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια και θα φτάσουμε έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» λέει στο protothema.gr μητέρα του 35χρονου ομογενή Βασιλική Κατσίφα, καταλήγοντας: «Το παιδί μου έχασε τη ζωή του γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να σηκώνει τη σημαία της Ελλάδας στον τόπο του. Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. “Αυτοκτονούν” το παιδί μου γιατί δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πειστικά γιατί τον σκότωσαν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται».
Σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις, που συγκαταλέγεται στην Έκθεση των Εισαγγελέων ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έγραφε: «Η Γη μας είναι η Ψυχή μας. Είναι οι μνήμες των προγόνων μας και των θυσιών τους». Το τριετές μνημόσυνό του θα τελεστεί το Σάββατο 23.10.2021 στο χωριό του Βουλιαράτες και την Κυριακή 31.10.2021 στις 11.00 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πλατείας Καρύτση.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: