Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Ο Ρουμάνος Πρέσβης παρουσίασε στην Κορυτσά "Το αλφαβητάρι της αρουμάνικης γλώσσας"Οι προπαγάνδα των ρουμάνων με στόχο τους ελληνόβλαχους της περιοχής, συνεχίζεται ακάθεκτα, μεθοδικά, ανοιχτά  και φυσικά αυτό γίνεται με την στήριξή του Αλβανικού κράτους και παρακράτους, όπως και των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων που επικροτούν στηρίζουν ποικιλοτρόπως όλη αυτή την προπαγάνδα που έχει ως στόχο την αφομοίωση των βλάχων.

Χθες στο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορυτσά παρουσιάστηκε από τους «αρουμάνους» το αλφαβητάρι της «αρουμάνικης» γλώσσας, του Θωμά Μπινιάκου, που είναι μία από τις εκδοχές που κυκλοφόρησε η ρουμάνικη προπαγάνδα στην ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς, από την ίδια την κόρη του που είναι κοινωνιολόγος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Ρουμάνος Πρέσβης στην Αλβανία Οκταβιάν Σέρμπαν, ο οποίος  μεταξύ άλλων, είπε πως «είναι βασικό δικαίωμα σας να μάθετε την μητρική σας γλώσσα, και εγώ χαίρομαι ως διανοούμενος και διπλωμάτης για το γεγονός».

Φυσικά παρουσιάστηκε στο κοινό και άλλο υλικό που αφορά την «Αρουμάνικη Γλώσσα» από το ειδικό κέντρο διάδοσης και διατήρησης «αρουμάνικης γλώσσας» που έχει δημιουργηθεί.

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε εντείνεται και θα θέλαμε να ξέρουμε τι έχει να πει ο κ Μαγειρίας, πρόεδρος της Βλάχικης Αμφικτιονίας για το θέμα και αν τον ενημέρωσαν «οι άνθρωποι» του εδώ στην Κορυτσά που απ’ ότι φαίνεται είναι μόνο για καμία φωτογραφία σε εκδηλώσεις διότι κάτι άλλο δεν φαίνεται να γίνεται και οι ρουμάνοι οργώνουν την περιοχή όπως άλλοτε και αυτή την φορά χωρίς αντίσταση. Επιπλέον οι ομογενειακές οργανώσεις με την βοήθεια και των αιώνιων προέδρων, «ηρώων»  δεν υφίστανται στην Κορυτσά. 

Δεν θα μιλήσουμε για τις διπλωματικές μας αρχές γιατί εκεί δεν ξέρουμε πραγματικά τι κάνουν για το θέμα. Ο κόσμος απομακρύνεται και όλα σιγά- σιγά διαλύονται. 

Ο καθένας θα κριθεί από την ιστορία. Η ανεπίστρεπτη διάλυση είναι πολύ κοντά. Λυπούμαστε για την απαισιοδοξία μας αυτή είναι όμως η πραγματικότητα. 
Παρακάτω υλικό από την Κρατική Τηλεόραση Κορυτσάς! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: