Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Εμφιετζόγλου : ¨ H κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική της αντι -ρωσικής ψευδοπρωτοπορείας¨

 


Ρόλος υπέρμαχου του ΝΑΤΟ από την Κυβέρνηση σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων

Η Κυβέρνηση, αγόμενη από την ίδια πολιτική, που εκφράσθηκε με την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, έσπευσε να καλέσει τον Ουκρανό Πρόεδρο να μιλήσει στην Ελληνική Βουλή. Όσοι ανέμεναν ότι θα καταδικάσει, με την ίδια ευκαιρία, την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, διεπίστωσαν, για μια ακόμη φορά, ότι για το ΝΑΤΟ και τους υποστηριζόμενους απ’ αυτό ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και  ότι ο Αττίλας από μια χώρα του ΝΑΤΟ δεν αντιμετωπίζεται όπως η εισβολή της Ρωσίας, που προβάλλεται ως ο κοινός εχθρός.

Επιπλέον όμως, με αφορμή την ομιλία Ζελένσκι, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υπέστη μια πρωτοφανή προσβολή. Δυο μέλη της Ναζιστικής οργανώσεως ΑΖΟΦ, που παρουσιάσθηκαν, ο ένας μάλιστα με καλυμμένο το πρόσωπο, ως Έλληνες της Μαριούπολης, απευθύνθηκαν στο Κοινοβούλιο, υπό την κάλυψη του Ουκρανού Προέδρου.Η οργάνωση ΑΖΟΦ είναι γνωστή για τις ιδεολογικές της καταβολές, που παραπέμπουν στη συνεργασία Ουκρανώνεθνικιστών με τους Χιτλερικούς εισβολείς στη Σοβιετική Ένωση, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει ως έμβλημα τον αγκυλωτό σταυρό και άλλα σύμβολα Χιτλερικώνμεραρχιών SS.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό το ατόπημα, που προσβάλλει τη μνήμη των αγώνων και των θυσιών του Ελληνικούλαού, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και παρουσιάζει τον αγκυλωτό σταυρό και την ιδεολογία του ως δήθεν σύμβολο αγώνα για την ελευθερία .

Η Κυβέρνηση έσπευσε επίσης, με το ίδιοπνεύμα, να ευθυγραμμισθεί και να υπερακοντίσει σ’ένα νέο μέτρο απελάσεων Ρώσων διπλωματών.Προέβη, συγκεκριμένα, στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών, καταφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στις Ελληνο – Ρωσικές σχέσεις και επιτρέποντας στον Τούρκο επιτήδειο ουδέτερο να προσεταιρισθεί και τις δυο μεγάλες Δυνάμεις, στα θέματα που μας αφορούν, με όλους τους συνεπόμενους κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Αμερικανίδα Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, γνωστή από το παρελθόν για το ρόλο της στην Ουκρανία, το 2014, αλλά και για τις ιδέες και τις θέσεις της για το Κυπριακό και το Αιγαίο, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο τρίγωνο Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, επαναβεβαίωσε την Αμερικανική θέση κατά του αγωγούφυσικού αερίου East Med, που εκφράσθηκε  με το γνωστό άτυποέγγραφο του State Department.Επανέλαβε, επιπλέον, τις γνωστές θέσεις της ότι η Τουρκία πρέπει «να συμμετάσχει»  στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Τι σημαίνει αυτό; Συμμετοχή της Τουρκίας στους ενεργειακούς πόρους της Ελληνικής ΑΟΖ, υπό τη μορφή μιας πειρατικής και αρπακτικήςδήθεν συνεκμεταλλεύσεως;

Η Αμερικανίδα υφυπουργός, κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο, δεν απέκρυψε επίσης τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς της Αμερικάνικηςπλευράς για  δήθεν «λύση» του Κυπριακού, με βάση τα Τουρκικά τετελεσμένα γεγονότα. Αναφέρθηκε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους ως δήθεν«Πρόεδρο» και σε Βορρά και Νότο στην Κύπρο, υπαινισσόμενη δυο ίσα μέρη, που παραπέμπουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και το ψευδοκράτος .

Οι παρασκηνιακές πιέσεις στην Ελλάδα,για την αποστολή και άλλωνόπλων ως βοήθεια στην Ουκρανία και στην Κύπρο για την αποστολή στην Ουκρανία των Ρωσικώνόπλων της ΕθνικήςΦρουράς, που συνιστούν τη σπονδυλική στήλη της Κυπριακήςάμυνας, δεν είναι μόνο απαράδεκτες και αδιανόητες. Είναι επίσης ύποπτες. Επιδιώκουν, με το πρόσχημα της Ουκρανίας, άλλους ανομολόγητους σκοπούς. Στην Ελλάδα, να μειώσουν  την αμυντική κάλυψη των νησιών, προς ικανοποίηση της Άγκυρας, και στην Κύπρο, για να προωθηθεί ο αφοπλισμός του νησιού, ως προαπαιτούμενο της προετοιμαζόμενης στο παρασκήνιο «λύσεως» δυο «ισοτίμων»κρατών, με κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Η Αμερικανική στροφή στα Ελληνο – Τουρκικά, που εκφράζεται, μεταξύ άλλων, και με τη θετική στάση του State Department για την πώληση στην Τουρκία αεροσκαφών F – 16,block 70 και την πρόσκληση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθείπροσεχώς την Ουάσιγκτον, μεγαλώνει, δυστυχώς, τους φόβους και τους κινδύνους να κληθεί η Ελλάδα να καταβάλει, για λογαριασμό των ΗΠΑ, ανταλλάγματα προς την Τουρκία, αναλώμασι των δικών της εθνικών συμφερόντων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η Κυβέρνηση, αντί να κλιμακώνει την αντί – Ρωσική πολιτική και ρητορική, για να δώσει διαπιστευτήρια υπερμάχου του ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την υπεράσπιση των Ελληνικώνσυμφερόντων, που διακυβεύονται και σ’ αυτά περιλαμβάνεται και η προστασία του Ελληνισμού της Αζοφικής στη Μαριούπολη και σ΄άλλες πόλεις, που βρίσκονται στο επίκεντρο του πολέμου.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση:

·       να σταματήσει την πολιτική της αντι – Ρωσικής ψευδοπρωτοπορείας

·       να λάβει υπόψιν το ρόλο που διαδραματίζει ο Ρωσικός παράγων στα Ελληνο-Τουρκικά

·       να συνειδητοποιήσει ότι η συντελούμενη στροφή της Αμερικάνικηςπολιτικής στα Ελληνο – Τουρκικά εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να αντιδράσει και να στείλει τα αναγκαία μηνύματα και όχι να γίνει μέρος του προωθούμενου σεναρίου για δήθεν«λύση» των Ελληνο- Τουρκικώνδιαφορών, με Ελληνικές υποχωρήσεις, με το άλλοθι μιας «κατευναστικής» πολιτικής.

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)