Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ελληνική συμμετοχή σε καλοκαιρινό φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος της Κορυτσάς!  Στα πλαίσια του φετινού «MIK FESTIVAL» (29-31 Ιουλίου 2022) στην Κορυτσά, το οποίο οργανώνεται από τον Δήμο Κορυτσάς, συμμετείχε η γνωστή Ελληνίδα ερμηνεύτρια μεσόφωνος κα Κλεονίκη Δεμίρη και ο συνοδεύων πιανίστας κ. Αχιλλέας Γουάστωρ. Το ρεσιτάλ «Μαγική Συνταγή»της Κλεονίκης Δεμίρη παρουσιάστηκε στις 30.7.2022, στις 20.00, στην Πλατεία της παλιάς αγοράς Κορυτσάς. Η κα Δεμίρη μας έκανε μία μαγική ξενάγηση στο μεσογειακό/ελληνικό τραγούδι, με κέφι και κυρίως με αγάπη, και μας παρέσυρε  στο όνειρο και στην χαρά της ζωής. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων,  η Πρέσβυς της Ελλάδας κα Σοφία Φιλιππίδου, η Γενική Πρόξενος κα Μαγδαληνή Νικολάου, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ. Φίλο και πλήθος κόσμου.

Στις 31.7.2022, το «MIK FESTIVAL» ολοκληρώθηκε, στο νησάκι Maligrad, όπου συμμετείχαν οι αρπίστρια κα Κατερίνα Κίτσου και η βιολοντσελίστρια κα Ιουλιάνα Λάσκα.

Προηγήθηκε εκδήλωση ελληνικής γαστρονομίας, στις 30.7.2022, από την «Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου Αλέξανδρος Γιώτης», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας και του  Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κορυτσά, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», στην Κορυτσά. Το περίπτερο με τους γαστρονόμους μας είχε εγκατασταθεί μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου «Grand Hotel Palace», από τις 19.00, στις 30.7.2022 και οι επισκέπτες του είχαν την χαρά να γευθούν αριστουργηματικές συνταγές, κυρίως, από την  Ήπειρο, φτιαγμένες με πολύ μεράκι από τους γαστρονόμους, υπό την καθοδήγηση του κ. Θεόδωρου Αλεξίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια: