Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Οι «Αλησμόνητες Πατρίδες» δικαιούνται ένα νέο κόμμα! Ίσως αλλάξει το ριζικό της Ελλάδας!

 

Γενοκτονία Ποντίων, Ξεριζωμός Μικρασιατών, Προδομένοι Βορειοηπειρώτες. Αιωνία η μνήμη των πεσόντων!
Γράφει ο Τηλέμαχος Λαχανάς

Συμμετέχοντες σε αυτό το κόμμα, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Κωνσταντινοπολίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Βλάχοι και άλλες ομάδες ξεριζωμένων που διαμένουν στην Ελλάδα, έχοντες ταυτότητα ελληνική! Ομάδες που μας ενώνει το θλιβερό παρελθών, καθώς δεν υπέστημεν μόνο εκχωρήσεις, από λανθασμένες ή δουλοπρεπείς στρατηγικές των ταγών του έθνους μας! Υπέστημεν και δουλεία υπό τα γειτνιάζοντα έθνη, άλλοι κατατρεγμένοι και καταδικασμένοι, άλλοι έγκλειστοι σε φυλακές και εξορίες, οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες υπέστησαν γενοκτονίες και ξεριζωμούς, και όχι μόνο! Μετά την αποδήμηση στην μητέρα Ελλάδα υπέστημεν αδικαιολόγητες διακρίσεις!

Ξεχάστε την εμμονή του αείμνηστου Βενιζέλου, αν σας εκχώρησε στον αλλόθρησκο γείτονα, ξεχάστε και τον αγώνα σας για Αυτονομία! Δεν θέλουμε να διαταραχθούν οι σχέσεις με τους καλούς γείτονες!
Ξεχάστε κι’ εσείς Πόντιοι και Μικρασιάτες, γενοκτονίες και ξεριζωμούς! Το μόνο που πρέπει να θυμάστε, είναι «η χείρα φιλίας και καλής γειτονίας» με τον σφαγέα σας (τον Ατατούρκ), καθώς και την πρόταση για να βραβευτεί με το «Nobel Ειρήνης»!
Ξεχάστε κι’ εσείς, Κύπριοι τα όσα υπέστητε από την εισβολή των Τούρκων στην πατρίδα σας, ξεχάστε όλοι τα πάντα, γιατί όσο κυβερνούμε εμείς, εσείς θα παραμένετε ετερόχθονες!

Μήπως αργοπορήσαμε να συλλάβουμε μια τέτοια ιδέα, περί αντιπροσωπευτικού Κόμματος;
Δεν είναι μεν εύκολο, καθώς λείπουν τα «προς το ζην».
Δεν είναι όμως και δύσκολο για τις εν λόγω ομάδες, το να γνωριστούν και να οργανωθούν! Μπορεί να συμφωνήσουν π.χ. στα βασικότερα, να διδαχτούν και να διδάξουν στους νεότερους, την κοινή ιστορία μας, καθώς οι ομοιότητες και οι παρόμοιες περιπέτειες έχουν κοινό παρονομαστή. Από κοινού μια εφημερίδα π.χ, έναν ραδιοφωνικό σταθμό, άλλες δραστηριότητες, όπως διαλέξεις για τις παραδώσεις και τον πολιτισμό μας, για την ιστορία της κάθε εκπροσώπησης κ.λ.π. Μάλλον μπορούμε πολλά, όπου βήμα-βήμα θα ανοίξουν και τον δρόμο για το εν λόγω Κόμμα, ώστε με εμμονή και Θεού θέληση να γίνει γεγονός.

Πριν λίγες μέρες (στις 7 του Σεπτέμβρη το απόγευμα) παρακολούθησα τυχαία, στο τηλεοπτικό κανάλι attika tv., διάλεξη του νομικού διεθνολόγου καθηγητή Ιωάννη Παπαφλωράτου, με θέμα την απόφαση των Ποντίων (Οκτώβρης 1918-Μάης 1919) να δημιουργήσουν ανεξάρτητο Ποντιακό Κράτος. Απόφαση που πείστηκαν να στηρίξουν και οι Μεγάλες Δυνάμεις (κυρίως η Αμερική), εμμονή που σκόνταψε στην αδιαλλαξία του αείμνηστου Βενιζέλου, οπότε μετά ακολούθησαν τα εγκλήματα της γενοκτονίας!
Θυμήθηκα μια παρόμοια περίπτωση με την εμμονή του εν λόγω Πρωθυπουργού, για την εκχώρηση της Βορείου Ηπείρου στο υπό σύσταση αλβανικό κράτος, μέχρι σημείο που ανάγκασε και την Αυτόνομη Κυβέρνηση, να υποταχτεί στους όρους που της επιβάλλονταν, υπογράφοντας το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Αν και για τα τεκταινόμενα της περιόδου έχω έτοιμη μια μελέτη μου προς έκδοση, αναμένοντας κωλυσιεργήσει πολύ, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ο αναγνώστης ας γνωρίζει όμως, ότι για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, για το Βορειοηπειρωτικό και γενικότερα την Ελλάδα, με πρόλαβε ένα ιστορικό μυθιστόρημα, του γνωστού ιστορικού αναλυτή και συγγραφέα Γιώργο Ρωμανού (με τίτλο «Ο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ», που εκδόθηκε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο «ΛΕΙΜΩΝ». Οπότε αν (ως αρχή) οργανωθούν οι ομάδες που αναφέρθηκα, έχουμε πολλά να πούμε και πολλά να κάνουμε.
Δύσκολο και αυτό μεν, αλλά δεν θα ζούμε υπόδουλοι και στην Ελλάδα μας, η οποία έχει καταχωνιάσει και τις ευθύνες της, για τα όσα υπέστησαν οι ιδιαίτερες πατρίδες μας!

Ή Ελλάδα του σήμερα καλώς κάνει και διαφημίζει την αρχαία ιστορία της, τις αρχαιότητες και τον πολιτισμό της, τους αρχαίους φιλόσοφους, όπως και τον αγώνα του 1821, ο οποίος σώριασε συθέμελα την πιο βάρβαρη δικτατορία! Πέραν της διαφήμισης όμως, αυτός ο τιτάνιος αγώνας, του οποίου καταχωνιάστηκε και η τιμητική διάκριση των δικών μας αγωνιστών, έχω την άποψη ότι παρεκκλίνει από το καθεστώς επιβίωσης των Ελλήνων του σήμερα, καθώς εκτός του εκφοβισμού που αντιμετωπίζουν καθημερινά, το καθεστώς επιβίωσης είναι κατώτερο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο έχει μετατραπεί σε επαίτης, πιστεύει και το παροιμιώδες πταίσμα μιας από τις προφητείες του Άγιο Κοσμά, ότι ήρθε καιρός που «οι πλούσιοι πλουταίνουν και οι φτωχοί πεθαίνουν». Και πότε; Όταν ο υπόγειος και ο επίγειος πλούτος της Ελλάδας, υπερέχει κάθε άλλου κράτους! Δεν αξίζει στους Έλληνες τέτοια απογοήτευση, όταν έναν αιώνα τώρα οι «ταγοί» τους ζουν στο Ζενίθ, ενώ η πλειοψηφία, οι Έλληνες που θυσιάζονται για την Ελλάδα, παραμένουν αγκυστρωμένοι στο «Ναδίρ»!

Μπορούμε να αλλάξουμε το ριζικό της Ελλάδας; Oι ομάδες που ανέφερα πιο πάνω, υπό κατάλληλες συνθήκες θα πλειοψηφούν, εκτός αρκετού αριθμού άλλων ομάδων, οι οποίες εκτιμώντας την διαφορά θα συνδράμουν! Αρκεί η εκπροσώπηση να εμφυσήσει στους συμμετέχοντες πίστη και αφοσίωση, να εμφυσήσει εν συνεχεία και όποτε χρειαστεί, εμμονή και επιμονή. ¨Υπό την προϋπόθεση όμως, αποφυγή από κομπάρσους, οι οποίοι όντας σε άλλα κόμματα ή κυβερνήσεις δοκιμάστηκαν.

Ως υπερήλικας πια, μετριόφρων μεν, συνιστώ η πρωτοβουλία για το επιχείρημα να βρει ανταπόκριση από όλες τις ομάδες, με πρωτοπόρους Πόντιους και Μικρασιάτες διανοούμενους, καθώς αυτοί έχουν πονέσει «ψυχικά» και ταπεινωθεί, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, όντας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και με τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Εννοείται για την οργάνωση του επιχειρήματος, καθώς ο αγώνας (γιατί θα είναι αγώνας) πρέπει να αγκαλιαστεί από όλες τις ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)