Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ τον ΣΚΑΝΤΕΡΜΠΕΙ»

 


Γνωστός διπλωμάτης: Μας πήραν τη θάλασσα και τη Χιμάρα και η κυβέρνηση χαίρεται...


Ο γνωστός διπλωμάτης και συγγραφέας Σαμπάν Μουράτι έχει γράψει για το συγχαρητήριο μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης για τις Εορτές, καθώς ειπώθηκε στο μήνυμα ότι ο Σκεντέρμπεου ήταν «εθνικός ήρωας και των δύο χωρών».

Με μακροσκελή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναλύει την ελληνική διπλωματία λέγοντας ότι η Ελλάδα ανακηρύσσει για πρώτη φορά τον Σκεντέρμπεου εθνικό ήρωα, καθώς επέλεξαν να δώσουν αυτό το μήνυμα για την Εθνική Ημέρα της Αλβανίας μέσω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο Shabani γράφει ότι την ώρα που η Ελλάδα δίνει αυτό το μήνυμα, η αλβανική διπλωματία, η αλβανική κυβέρνηση, η Ακαδημία Επιστημών και η ιστοριογραφία του σοσιαλιστικού ρεαλισμού σιωπούν.

«Η Ελλάδα μας πήρε τη θάλασσα. Πήρε και τη Χιμάρα. Τώρα πήρε και το Σκεντέρμπεου. Ο συναγερμός στην Αλβανία πρέπει να είναι μεγάλος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκτροπή ιστορικού ή λαϊκής ελληνικής ραψωδίας. Είναι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που ανακοινώνει την επίσημη θέση ότι ο Σκεντέρμπεης είναι Έλληνας εθνικός ήρωας. Στο μεταξύ, η αλβανική διπλωματία σιωπά, η αλβανική κυβέρνηση σιωπά, η Ακαδημία Επιστημών σιωπά και η ιστοριογραφία του σοσιαλιστικού ρεαλισμού σιωπά. Η αλβανική κυβέρνηση και οι επίσημοι θεσμοί χαίρονται που «οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι άριστες», ανεξάρτητα από το τίμημα της απώλειας της εδαφικής ακεραιότητας της γης και της θάλασσας και της απώλειας της εθνικής ιστορίας. Στο τέλος ας θυσιαστεί ο Σκεντέρμπεου για χάρη της ολοκλήρωσης με την Ελλάδα» γράφει μεταξύ άλλων.

Συμπληρώστε από τον Shaban Murati:

Η ελληνική κυβέρνηση ανακηρύσσει τον Σκεντέρμπεου «Εθνικό ήρωα της Ελλάδας»

Η δόξα και το όνομα του Σκεντέρμπεη έχουν δοκιμαστεί ανά τους αιώνες και μέχρι τις μέρες μας να οικειοποιηθούν πολλές βαλκανικές χώρες, ισχυριζόμενοι ότι ανήκει σε αυτόν ή τον άλλον Βαλκανικό λαό. Δεν έχει συμβεί όμως ποτέ κυβέρνηση άλλου βαλκανικού κράτους να ανακηρύξει επίσημα τον Σκεντέρμπεη εθνικό ήρωα του κράτους της. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει πλέον ανακηρύξει τον Σκεντέρμπεου «εθνικό ήρωα της Ελλάδας».

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, ο επίσημος ιστότοπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε το συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Αλβανίας. Το κείμενο αναφέρει στο μήνυμα: «Ο Σκεντέρμπεου είναι εθνικός ήρωας των δύο χωρών μας».

Είναι η πρώτη φορά που η επίσημη Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση, ανακοινώνει ότι ο Σκεντέρμπεης είναι Έλληνας εθνικός ήρωας. Ο Δένδιας διαβιβάζει στην κυβέρνηση της Αλβανίας δια της διπλωματικής οδού τη νέα ιστορική ελληνική ετυμηγορία για τον Σκεντέρμπεου ως επίσημη ελληνική θέση και ως τετελεσμένο γεγονός. Ο ελληνικός διπλωματικός διαβολισμός δεν επέλεξε τυχαία την Εθνική Εορτή της Αλβανίας για να ανακοινώσει την ελληνική απόφαση.

Αυτό που πρέπει να τραβήξει την προσοχή είναι το γεγονός ότι ο επίσημος ισχυρισμός ανακοινώνεται από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν γράφει ιστορία, αλλά κάνει διπλωματία. Ο υπουργός Εξωτερικών επιλέχθηκε εσκεμμένα για να επισημοποιήσει δημόσια τον ισχυρισμό ότι ο Σκεντέρμπεου είναι Έλληνας εθνικός ήρωας. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ανακοινώσει ότι ο εθνικός ήρωας της Ρωσίας, ο εθνικός ήρωας της Σερβίας ή ο εθνικός ήρωας της Βουλγαρίας είναι επίσης Έλληνας εθνικός ήρωας. Μιλώντας μόνο για το Σκεντέρμπεου της Αλβανίας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάνει διπλωματία μεγάλης εμβέλειας απέναντι στην Αλβανία. Η ελληνική διπλωματία στοχεύει να δώσει στην ιστορία της Αλβανίας, του αλβανικού έθνους και του εθνικού μας ήρωα, το καθεστώς της κοινής ιδιοκτησίας και των δύο κρατών.

Η ελληνική διπλωματία λειτουργεί με μακροπρόθεσμες στρατηγικές απέναντι στην Αλβανία. Στο συρτάρι του βρίσκεται το παλιό και νέο σχέδιο της σταδιακής προσάρτησης της Αλβανίας, που διαμορφώθηκε πριν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας με τη συμφωνία για τη δημιουργία της ομοσπονδίας Ελλάδας-Αλβανίας που υπογράφηκε από εκπροσώπους και των δύο μερών το 1907.

Η Ελλάδα μας πήρε τη θάλασσα. Πήρε και τη Χιμάρα. Τώρα πήρε και το Σκεντέρμπεου. Ο συναγερμός στην Αλβανία πρέπει να είναι μεγάλος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκτροπή ιστορικού ή λαϊκής ελληνικής ραψωδίας. Είναι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που ανακοινώνει την επίσημη θέση ότι ο Σκεντέρμπεης είναι Έλληνας εθνικός ήρωας. Στο μεταξύ, η αλβανική διπλωματία σιωπά, η αλβανική κυβέρνηση σιωπά, η Ακαδημία Επιστημών σιωπά και η ιστοριογραφία του σοσιαλιστικού ρεαλισμού σιωπά.

Η αλβανική κυβέρνηση και οι επίσημοι θεσμοί χαίρονται που «οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι άριστες», ανεξάρτητα από το τίμημα της απώλειας της εδαφικής ακεραιότητας της γης και της θάλασσας και της απώλειας της εθνικής ιστορίας. Στο τέλος, ας θυσιαστεί ο Σκεντέρμπεου για χάρη της ολοκλήρωσης με την Ελλάδα, καταλήγει ο Σαμπάν Μουράτι...
http://smarkos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: