Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η επίσκεψη Μητσοτάκη - Ράμα στη Χειμάρρα, διπλή λαϊκή εξέγερση!

 



Σταυρη Μάρκο 
Δημοσιογράφος  

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης κράτησε τον λόγο του. Θα επισκεφθείτε τη Χιμάρα, παρέα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Και οι δύο χώρες ενδιαφέρονται για ψήφους, αλλά και για να έχουν υπό έλεγχο την παλιά προβληματική επαρχία, τη Χιμάρα, που τους φέρνει ανησυχίες στις διεθνείς φωνές και ιδιαίτερα στο εσωτερικό των χωρών τους.

Η προηγούμενη επίσκεψη ακυρώθηκε, ο Ράμα το ζήτησε αυτό στον Μητσοτάκη και είχε έναν αξιοπρεπή λόγο να κηρύξει την ακύρωση της επίσκεψης, αλλά το υπουργικό συμβούλιο είπε ψέματα για τον καιρό, ο καθηγητής διεθνούς ανάλυσης του Skai TV, Σερίγκος, με δουλοπρέπεια, πήγε ακόμα μακριά, και είπε στο αγαπημένο του κανάλι, ότι, «οι στρατιωτικοί πιλότοι, δεν μπορούν να οδηγήσουν το ελικόπτερο, υπεύθυνα, σε κακοκαιρία».

Ωστόσο, στόχος της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Χειμάρρα και στο Ντροπουλ είναι να γεμίσει το μυαλό των Τιράνων, ότι η ΑΟΖ πρέπει να περάσει με κάθε τρόπο, με το μόνιμο φιλοσοφικό ψέμα ότι οι Έλληνες της Αλβανίας είναι «η συνδετική γέφυρα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας» και διέταξε η επίσκεψη να γίνει υπό φιλικό καθεστώς από τους Χειμαριώτες, παρόλο που χιλιάδες Χειμαριώτες θα έρθουν στη Χειμάρρα, με εντολή να είναι φιλικά με τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Υπάρχει όμως μια άλλη εικόνα, ένας άλλος δόλιος κόσμος, δύο χώρες που σε αρμονία με τα συμφέροντά τους θέλουν να καταστρέψουν τη Χιμάρα και τη Βόρεια Ήπειρο, αφού η Χιμάρα είναι κολλημένη κάτω από τα πόδια τους και μπαίνουν εμπόδιο.

Ξεδιάντροπα η ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά αφαίρεσε τις συντάξεις των ηλικιωμένων από τη Βόρεια Ήπειρο, σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να πάρει απόφαση, τους ενεργοποίησε. Αυτό είναι? Δεν ξέρουμε, αλλά για ψήφους όλα γίνονται, ακόμα και Βορειοηπειρώτες και ελληνοαλβανικές παντρεμένες οικογένειες, ακόμα δεν δίνουν υπηκοότητα, γιατί η Αθήνα έχει προτεραιότητα να δώσει υπηκοότητα σε Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών, Σύριους, Αφρικανούς, Πακιστανούς και όποιος μετανάστης περάσει τα σύνορα της Ελλάδας,

Η Χιμάρα ως Σιωπηλή Εθνοκάθαρση.

Ακόμα και με δορυφόρο, αν παρατηρούσες τη Χιμάρα, τον Μητσοτάκη, δεν θα καταλάβαινες αν δεν πατούσε το πόδι του στη Χιμάρα, τι έγινε με την επικράτειά της, τις περιουσίες της εκκλησίας και της ελληνικής κοινότητας, που έκλεψε το αλβανικό κράτος. από αυτούς, με ειδικό νόμο, κατά των εθνικών Ελλήνων εκεί.

Δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές ούτε οι εξηγήσεις του Έντι Ράμα για δημόσιες επενδύσεις στη Χιμάρα, που μεταφράζονται σε μαζικές λεηλασίες ελληνικών περιουσιών στη Χιμάρα, για εσβολή  Αλβανών μουσουλμάνων σε όλη την περιοχή, διαταράσσοντας την εθνοτική ισορροπία και θέτοντας σε κίνδυνο την ύπαρξη της ελληνικής κοινότητας.

  Και για αυτήν την επίσκεψη, δύο πρωθυπουργοί, έχετε κοινό συμφέρον, να κρύψετε την αλήθεια και να αρνηθείτε την πραγματικότητα, για την οποία ευθύνεστε δύο φορές, λόγω των υψηλότερων συμφερόντων όπως η ΑΟΖ, και οι δύο πλευρές ανέχθηκαν την παραβίαση των ελευθεριών και των ανθρώπινων δικαιώματα έναντι μιας κοινότητας που δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, την εθνοτική της ιδιότητα και της οποίας η περιουσία κλέβεται επειδή οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεν την δίνουν προτεραιότητα, η μία τα παραβιάζει (Αμπανία), καθώς επιδιώκει να πετύχει τον στόχο της Αλβανίας που η Madhe, και ο άλλος βεβαιώνει, αφού έχει συμφέρον, μόνο η ΑΟΖ υπόσχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια υπερδιεφθαρμένη χώρα όπως η Αλβανία, την ώρα που μια διεφθαρμένη διεθνή υπόσχεση, η Ελλάδα βιώνει με το ζήτημα της Εύα Καϊλή.
https://smarkos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1418) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (252) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)