Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η κυβέρνηση Ε Ράμα αυξάνει θεαματικά τους μισθούς στο δημόσιο.

 




Η κυβέρνηση Ε Ράμα αυξάνει θεαματικά τους μισθούς στο δημόσιο.

Για να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αλβανία με την φυγή των νέων, των εκπαιδευτικών, των νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών η Αλβανική Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα μέσα από την αύξηση των μισθών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση Ράμα, το προσχέδιο νόμου σχετικά με το θέμα αυτό  είναι έτοιμο και ελπίζει ότι θα ψηφιστεί μέσα στον Απρίλιο και οι μισθοί θα αυξηθούν από 563 ευρώ που είναι ο μέσος όρος σε 900 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι δημοσίου θα έχουν αύξηση από 49.000 λεκ σε 81.000 λεκ (723 ευρώ) οι εκπαιδευτικοί Δημοτικού και Γυμνασίου από 74000 λεκ (660 ευρώ) θα φτάσουν το ελάχιστο 95000 λεκ (848 ευρώ) και οι Εκπαιδευτικοί στα Λύκεια θα λάβουν περίπου 100.000 λεκ (892 ευρώ) το ελάχιστο.

Στους πυροσβέστες, και σώματα ασφαλείας σχεδόν διπλασιάζεται ο μισθός.

Αυτό θα γίνει μέσα σε ένα χρόνο σταδιακά ξεκινώντας από το Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2024.

Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει αυξήσεις στην Εκπαίδευση και Υγεία τουλάχιστον τρεις φορές.

Ακόμη και αν είναι ακαθάριστη η αύξηση (δεν διευκρινίζεται)  αυτό που θα λάβουν οι πολίτες στο χέρι θα είναι τουλάχιστον της τάξης των 20-30% και μαζί με τις προηγούμενες αυξήσεις θα φτάσουν το 50%. 

Μένει να δούμε αν ο ιδιωτικός τομέας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό τον ρυθμό αυξήσεων.

Και φυσικά μετά το άρθρο του Γ. Κυριακού (Εδώ και εδώ)   ανησυχούμε για το  τι θα συμβεί με το προσωπικό στα ελληνόγλωσσα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς αν δεν υπάρχουν αντίστοιχες αυξήσεις η λειτουργία τους θα αντιμετωπίσει ευνόητα προβλήματα και τα ιδρύματα αυτά αποτελούν το μέλλον των παιδιών μας.  

Πηγές:


 https://shqiptarja.com/

https://top-channel.tv/

 Aκολουθείστε μας στο Google News

Δεν υπάρχουν σχόλια: