Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΦΡΕΝΤΥ ΜΠΕΛΕΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΦΡΕΝΤΥ ΜΠΕΛΕΡΗ

Οργή  προκαλεί  σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα η είδηση της σύλληψης τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Μαίου του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρας και προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρας  Φρέντυ Μπελέρη και  3 άλλων ομογενών μας,   δύο μόλις μέρες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη γειτονική χώρα! 

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι της κοινότητας των Βορειοηπειρωτών ότι το Αλβανικό παρακράτος αλλά και προσωπικά ο Αλβανός πρωθυπουργός,  δεν θα επέτρεπαν να κυλίσει ομαλά η προεκλογική περίοδος και να εκφρασθεί ελεύθερα η θέληση των πολιτών.

Αν είναι αλήθεια ότι η κατηγορία για τη σύλληψή του είναι η «αγοραπωλησία ψήφων», αυτό αποτελεί τον ορισμό του παραλογισμού και της παραπληροφόρησης καθώς είναι κοινό μυστικό στην Αλβανία ότι αυτό αντιθέτως  αποτελεί πάγια τακτική του   αλβανικού  πολιτικού  συστήματος και όλως ιδιαιτέρως του σοσιαλιστικού κόμματος που κυβερνάει τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό προκαλεί αλγεινή  εντύπωση  το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και εξήρε   τις «εξαιρετικές» σχέσεις  μεταξύ των δύο κρατών.

Παράλληλα η νέκρωση  για τις κρίσιμες  ώρες αμέσως μετά τη σύλληψη, του ενημερωτικού ιστότοπου  himara.gr  που αποτελεί μία  σταθερή και συνεπή δημοσιογραφική φωνή για τα δικαιώματα  του ελληνισμού στη Χειμάρα αλλά και γενικότερα  στη Βόρειο Ήπειρο, δείχνει ότι ίσως δεν είναι σύμπτωση αλλά μάλλον πρόκειται για μία οργανωμένη επίθεση του αλβανικού παρακράτους το οποίο έντρομο βλέπει να χάνει τον έλεγχο που είχε  στην ευαίσθητη εθνικά αλλά και με τεράστια οικονομικά συμφέροντα,  παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα με αυστηρότητα προς την αλβανική κυβέρνηση  και να  ενεργήσει άμεσα για την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και των υπολοίπων συλληφθέντων,  ζητώντας παράλληλα να  περιφρουρηθεί  το αδιάβλητο των εκλογών  στους δήμους Χειμάρας, Φοινικίου και Δρόπολης όπου  διαβιεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινότητας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί μάλιστα για έναν από τους συλληφθέντες ομογενείς, ο οποίος  αντιμετωπίζει σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας.  Διαφορετικά ο ελληνισμός της περιοχής θα αισθανθεί για ακόμη μία φορά ότι η μητέρα πατρίδα, ασχολούμενη με τις δικές της  εσωτερικές παθογένειες, τον εγκατέλειψε μόνο του, όπως ακριβώς έγινε και στην περίοδο της πανδημίας (με την φωτεινή εξαίρεση ορισμένων διπλωματικών της εκπροσώπων).

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική, η ανάγκη να προσέλθουν μαζικά  οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες  στις μεθαυριανές εκλογές και   να δώσουν δυναμική απάντηση  με την ψήφο τους στις ανελεύθερες και προκλητικές τακτικές   του κ. Ράμα.

https://www.sfeva.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: