Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Εκδηλώσεις στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο "΄Ομηρος" Κορυτσάς για την λήξη της σχολικής χρονιάς! -Aktivitete në Shkollën Shqiptaro-Greke "Omiros" me rastin e fundvitit shkollor!

 #Κορυτσά #Ελληνοαλβανικό_Σχολείο_΄Ομηρος 

 

Me sukses të plotë përfundoi viti shkollor 2022-2023 me arritje të shumta në të gjitha fushat e edukimit.

Në dt 14 06 2023 u realizua dhe ceremonia e mbylljes së vitit shkollor.

Nderoi me pjesëmarrjen Konsulli i Përgjithshëm i Greqisë në Korçës z Giotopoulos Nikolaos, Zv/Koordinatorja e Arsimit në Shqipëri znj Vasileiou Dhimitra, Presidenti/Administratori i Institucionit Arsimor Omiros z Andrea Miço dhe prindër.

Gjatë ceremonisë u ndanë Fletët e Lavdërimit për arritje të shkëlqyera në mësime për 81 nxënës nga klasa e IV deri në klasën e IX të cilët kishin notë mesatare 9,8 e lart.

Një Çertifikatë inkurajimi për nxënësin Mekamanaman Kalemaj i klasës së II, i cili merret me sportin e Alpinizmit dhe ka një sërë arritjesh që në moshë të vogël (është ngjitur në Gramoz dhe male të tjera në moshe 7 dhe 8 vjeçare) duke përbërë një shembull të mirë për çdo fëmijë për mënyrën se si duhet të përdoret koha e lirë.

Çertifikata për pjesëmarrjen në korrin e shkollës, i cili është tepër aktiv dhe në përfaqëson denjësisht në nivel shkollor, lokal dhe ndërkombëtar.

Çertifikata për pjesëmarrjen në Konkursin e 2të për nxënësit me temë “Deti që dua të kem!” të organizuar nga Instituti Bamirës Athanasios K Laskaridi,   ku klasa e IXa prezantoi një film me metrazh të shkurtër.

Çertifikata për pjesëmarrjen në Festivalin e 5të Muzikor për Nxënësit që organizonte Drejtoria Arsimore e AF të Larisas me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit dhe të Feve të Greqisë.

Grupi i valleve me mësuesen Konstantinda Pulici prezantoi disa valle nga krahina të ndryshme të Greqisë.

Në mbrëmje, viti shkollor, u mbyll me një festë ku ishin të ftuar mësues, nxënës, prindër dhe së bashku të gjithë kërcyen nën tingujt e muzikës greke dhe asaj shqiptare.

Ato sa ofron shkolla jonë tek nxënësit/et janë të papërsëritshme dhe rrallë mund t’i gjejë dikush diku tjetër.

Suksese të gjithëve!

Pushime të mbara!

 

Απόλυτα επιτυχημένη ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά 2022-2023, με πάρα πολλές επιτυχίες από κάθε παιδαγωγική άποψη.

Στις 14 06 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του σχολικού έτους.

Τίμησε με την συμμετοχή του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, κ Γιωτόπουλος Νικόλαος, η Αναπ/Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Αλβανία κα. Βασιλείου Δήμητρα, ο Πρόεδρος του σχολείου κ. Ανδρέας Μήτσιος και γονείς.

Κατά την τελετή αποδόθηκαν οι έπαινοι για τις εξαιρετικές επιδώσεις  στα μαθήματα σε 81 μαθητές/ριες από την Δ έως Θ τάξη, πράγμα που σημαίνει πως ο μέσος όρος βαθμολογίας τους ήταν από 9,8 και άνω με 10 το άριστα.

Αποδόθηκε ένα πιστοποιητικό ενθάρρυνσης στον μαθητή της Β Τάξης Μεκμάναμαν Καλέμαϊ ο οποίος ασχολείται με το άθλημα της ορειβασίας και έχει μια σειρά από επιτεύγματα από μικρή ηλικία (Έχει ανέβει στον Γράμμο και άλλες βουνοκορυφές σε ηλικία 7 και 8 χρονών) αποτελώντας ένα θετικό παράδειγμα για κάθε μαθητή/ρια για το τρόπο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο.

Επίσης αποδόθηκαν:

Πιστοποιητικά για την συμμετοχή στην χορωδία του σχολείου, που είναι τόσο δραστήρια σε σχολικό, τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Πιστοποιητικά για την συμμετοχή στο 2ο  πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό "Η θάλασσα που θέλω να έχω!" που διοργάνωνε το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ όπου οι μαθητές της Θ1 τάξης συμμετείχαν με μια ταινία μικρού μήκους.

Πιστοποιητικά για την συμμετοχή στο 5ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η χορευτική ομάδα του σχολείου παρουσίασε χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το βράδυ, η σχολική χρονιά, έκλεισε με μια γιορτή όπου ήταν καλεσμένοι εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και όλοι μαζί χόρεψαν υπό τους ήχους της Ελληνικής και Αλβανικής μουσικής.

Όσα προσφέρει το σχολείο μας στους  μαθητές/ριες είναι ανεπανάληπτα και σπάνια μπορεί να τα βρει κανείς σε κάποιο άλλο σχολείο.

Καλή Επιτυχία σε όλους!

Καλό καλοκαίρι!Alpinisti ynë i Vogël Mekmanaman Kalemaj!- Ο μικρός μας ορειβάτης Μεκμάναμαν Καλέμαϊ

 

 

 Në fund të vitit shkollor nxënësit e klasave të 5ta e të 6ta prezantuan pjesë teatrale nga komedi të ndryshme në tre gjuhë: Greqisht, Anglisht dhe Shqip.

Përveç aftësive të tyre në përdorimin e drejtë të gjuhëve nxënësit/et shfaqën dhe talentin e tyre të padiskutueshëm në aktrim.

Urime mësuesve dhe nxënësve.

Στο τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές/ριες των Ε και Στ τάξεων παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα από διάφορες κωμωδίες σε τρείς γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Αλβανικά.

Πέρα από τις ικανότητες τους στην σωστή χρήση αυτών των γλωσσών οι μαθητές/ριες μας έδειξαν και το ταλέντο στην τέχνη της υποκριτικής.

Συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές


http://dim-elekp-omhros.europe.sch.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1428) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (374) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (234) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)