Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΟ "Οι απ' έδω" : Οι αλβανικές αρχές απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα των ομογενών που μάχονται για τα δικαιώματα τους!

 


Το πρωΐ της Δευτέρας 17 Ιουλίου, οι αλβανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα και κήρυξαν ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, αγωνιστή για τα δικαιώματα της γηγενούς και ιστορικής Ελληνικής Ηπειρωτικής Κοινότητας στην Αλβανία. 


Πρόκειται για τον Κ. Δημητρόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί σε εκπαιδευτικές δομές της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Στον Κ. Δημητρόπουλο είχε απαγορευτεί η είσοδος και το 2019, για τους ίδιους λόγους και για πέντε συναπτά έτη δεν μπορούσε να επισκεφθεί οικογενειακώς τη Χιμάρα, τόπο καταγωγής της συζύγου του. Μετά από την χρονική παρέλευση πενταετίας, προσπάθησε να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στην Χιμάρα, αλλά του ανακοινώθηκε ότι όχι μόνον εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση εισόδου του στην Αλβανία, αλλά αυτή έχει επεκταθεί στα δέκα έτη! Ο Κ. Δημητρόπουλος δεν έχει συλληφθεί ποτέ για οποιαδήποτε αδίκημα και ούτε έχει προβεί σε κάποια αξιόποινη πράξη. 


Την απόλυτη ευθύνη φέρει το αλβανικό κράτος για την αντιδημοκρατική του στάση, όπως και μερίδιο ευθύνης αντιστοιχεί και στο ελλαδικό για την έλλειψη φροντίδας στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.


Σήμερα, μετά από σωρεία παραβιάσεων του εθνικού και διεθνούς δικαίου, τόσο εναντίον του ελληνισμού της περιοχής όσο και του συνόλου του αλβανικού λαού, η ηγεσία της Αλβανίας κρατά σε ομηρία τους Μπελέρη – Κοκαβέση. Εγκατέστησε ένα ιδιότυπο καθεστώς δικτατορίας, δεσμεύοντας τη χώρα αλλά και ιδιαιτέρως την επαρχία της Χιμάρας στον κύκλο μιας αδιέξοδης ανθελληνικής πολιτικής και στα άνομα συμφέροντά της ολιγαρχίας. Νιώθει ενδυναμωμένη από τους ίδιους τους ολιγάρχες και το έγκλημα πάνω στο οποίο επενδύει, τα ΜΜΕ και την υποστήριξη από τις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Τουρκία, κηρύττει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν Ελλαδίτη χαρακτηρίζοντάς τον επισήμως ως επικίνδυνο για τη Δημόσια Τάξη, Ασφάλεια και Υγεία (!)


Το ελλαδικό ΥΠΕΞ:

● ακούει, διαβάζει, εργάζεται και φροντίζει τους αυτόχθονες Έλληνες Ηπειρώτες της Αλβανίας;

● ακούει, διαβάζει, εργάζεται για τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, ως οφείλει για τις εγγυήσεις ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ;


Μήπως η ελλαδική συναίνεση για την στρατοπέδευση της Αλβανίας στην ΕΕ εμπερικλείει κινδύνους για την μειονότητά μας και όσους αναγνωρίζουν σε αυτήν την αληθινή πλευρά της Ιστορίας;


Μήπως η έλλειψη φωνής στις τόσες παραβιάσεις αντικατροπτρίζει και την αδιαφορία για τους λαούς της Αλβανίας που μεταναστεύουν για να γλιτώσουν;


Πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΟ "Οι απ' έδω"

Ήπειρος 17-7-2023

..........................

Πελασγός Κορυτσάς: Σημειώνουμε εδώ πως πριν από δύο εβδομάδες οι αλβανικές αρχές προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στην χώρα και του π Ελευθερίου Καρακτίτσιου, καθηγητή, διδάκτωρ ιστορίας. 

Ο π Ελευθέριος έχει πραγματοποιήσει τεράστιο και ποικίλο έργο (το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα) στην Β΄Ηπειρο και ιδιαίτερα στην Κορυτσά για 32 χρόνια  τώρα. 

Για την συμμετοχή του στην κηδεία του Κ Κατσίφα οι αλβανικές αρχές των έχουν κατατάξει στην "μαύρη" λίστα χωρίς να υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος.

Πέρα όμως από την καθυστέρηση δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι άλλο. 

Οι αλβανικές αρχές θα προσπαθήσουν με ακύμαντες αφορμές να εμποδίσουν όσους βοηθούν και καρτούν την φλόγα του ελληνισμού αναμένω. Θέλουν να μας αποκόψουν από κάθε επαφή ώστε η συνεχιζόμενη αφομοίωση, εξαφάνιση, απομάκρυνση κλπ των ομογενών  να πραγματοποιηθεί το συντομότερο. 

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσω και ιδιαίτερα το ψυχολογικό εκφοβισμό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1419) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (43) πολιτισμός - kulturë (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)