Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Λάδι στη φωτιά του ανθελληνισμού ξαναρίχνει ο Ράμα
 Είναι γνωστό ότι ο Έντι Ράμα ως καλλιτέχνης αρέσκεται στο να μεταφέρει κωδικοποιημένα μηνύματα. Μόνο που αυτή τη φορά είναι τόσο χοντροκομμένα, που δεν έχουν ανάγκη καν για αποκωδικοποίηση. Είναι απροκάλυπτα προκλητικά και ανθελληνικά. Διαψεύδει δε με τον καλύτερο τρόπο όσους έχουν παγιδευτεί στην πλάνη του δήθεν εκσυγχρονιστή πολιτικού που πιστεύει στην ανοχή και στην ειρηνική διαβίωση.

Αλήθεια, πώς τον δικαιολογούν πλέον όσοι έγραψαν τόσα και τόσα κατά παραγγελία (για να μην πούμε κατ’ αμοιβή) για τον… καλλιτέχνη, για τον οποίο το υπουργείο Εξωτερικών εξασφάλισε Έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο, μόλις τον περασμένο Μάρτιο; Ο Ράμα φρόντισε με τουλάχιστον δύο αναρτήσεις του αυτή την εβδομάδα (στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί προσωπικά, ως πρωθυπουργός της Αλβανίας) να τους στερήσει κάθε πρόσχημα και δικαιολογία.

//

Όχι ότι εξέλειπαν οι αποδείξεις πως πρόκειται για έναν πολιτικό που ομνύει στον εθνικισμό και κυρίως στην κληρονομημένη απ’ το κομμουνιστικό καθεστώς νοοτροπία της “περιχαράκωσης”, χαρακτηριστική της αλβανικής νομενκλατούρας. Που φροντίζει, προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο της εξουσίας, να τον διαχέει στο κοινωνικό σύνολο, με την μορφή του ανθελληνισμού. Πρόκειται για την καλύτερη επιβεβαίωση του αποφθέγματος του Άγγλου ποιητή του 18ου αιώνα, Σάμιουελ Τζόνσον (1709-1784) ότι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων είναι ο εθνικισμός.

Την Δευτέρα ο Αλβανός πρωθυπουργός, όπως συνηθίζεται, επισκέφθηκε ένα σχολείο στις παρυφές της πρωτεύουσας, Τίρανα, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους. Επέλεξε να επισκεφθεί το σχολείο “Γκραμόζ Παλούσι”. Πόσο τυχαία; Διότι, το σχολείο φέρει το όνομα νεαρού Αλβανού που είχε πέσει θύμα δολοφονίας, τον Σεπτέμβρη του 2004, στην Ζάκυνθο. Είχαν παίξει οι εθνικές Ελλάδας και Αλβανίας στα Τίρανα και είχε νικήσει η δεύτερη.  Η καταρρέουσα τότε κυβέρνηση (κατά σύμπτωση πάλι των Σοσιαλιστών) είχε φροντίσει να διεγείρει το ανθελληνικό κλίμα, τόσο πριν τον αγώνα, αλλά και μετά την νίκη. Ακολούθησε το θλιβερό επεισόδιο στην Ζάκυνθο, που όξυνε περαιτέρω τα πνεύματα.

Ο Ράμα, πιθανώς για να διαχειριστεί το μέτωπο που άνοιξε με τον Ελληνισμό (με κορυφαία πράξη την φυλάκιση του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη) αξιοποιεί εκ νέου ένα επεισόδιο, για το οποίο η ελληνική Δικαιοσύνη έχει επιβάλει βαρύτατες ποινές. Σε αντιδιαστολή, ειρήσθω εν παρόδω, με την εξέλιξη του στυγερού και προδήλως προκλητικού εγκλήματος που αφαίρεσε την ζωή του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, στη Χιμάρα…

Συντηρεί τον ανθελληνισμό ο Ράμα 

Την Κυριακή το βράδυ η Εθνική Αλβανίας νίκησε την Πολωνία στα Τίρανα. Ο Ράμα προχώρησε σε μία άλλη ανάρτηση, με ακόμα μεγαλύτερο εθνικιστικό τόνο. Ο πρωθυπουργός καλημέρισε τους πολίτες με μια αναφορά σε μια ταινία που είχε παραχθεί την περίοδο του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα, στα πλαίσια διάχυσης της εθνικιστικής προπαγάνδας και κατασκευής ιστορικών μύθων. Πρόκειται για την ταινία “Μεσονιετόρια” (“Το διδασκαλίον”) θέμα της οποίας είναι ο απολύτως αναπόδεικτος και ιστορικά αβάσιμος ισχυρισμός ότι στην περιοχή της Κορυτσάς, με παραγγελία του Φαναρίου, εκτελέστηκε δάσκαλος που επιδίωκε την διάδοση αλβανικού αλφαβήτου…

Πονηρά ο Ράμα, θέλοντας να προβάλει τις προσπάθειες που γίνεται απ’ το Κέντρο Κινηματογράφου της Αλβανίας για τη διάσωση και συντήρηση παλαιών ταινιών, επιλέγει την συγκεκριμένη αναφορά. Και σε πιο πλαίσιο; Της επετείου της άνανδρης δολοφονίας σε ενέδρα του Επισκόπου Κορυτσάς Φωτίου, το 1906, απ’ τον Αλβανό τσέτνικ Τσερτσίζ Τόπουλι που είχε  διασυνδέσεις με τους Βουλγάρους κομιτατζήδες και τις ομάδες των Ρουμανιζόντων Βλάχων.

Με τις συγκεκριμένες χειρονομίες ο Ράμα αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη συντήρηση του ανθελληνικού κλίματος. Κλίμα που επιπροσθέτως συντηρείται με ενέργειες, όπως την δολοφονία το 2018 του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την φυλάκιση Μπελέρη και με άλλα μέσα με τα οποία επιδιώκεται η χειραγώγηση του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Όμως ο ανθελληνισμός του Ράμα δεν είναι απλώς ένα πολιτικό μέσο, αλλά αποτελεί συστατικό στοιχείο των πεποιθήσεων και του ενδότερου ψυχισμού του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ο Ράμα προμηνύει ότι είναι έτοιμος για την τελική αντιπαράθεση. Από ελληνικής πλευράς, πρέπει να υπάρχει προετοιμασία για να του δοθεί το κατάλληλο μάθημα, τόσο για την προστασία του Ελληνισμού, όσο και για τον εξευμενισμό των δονκιχωτικών διαθέσεων των διεφθαρμένων κληρονόμων της κομμουνιστικής άρχουσας τάξης στην Αλβανία.

slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1439) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (381) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (254) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (236) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) Κορυτσά-Korçë (120) shqip (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (62) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (46) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (35) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (24) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)