Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Εθνική Επέτειο του "OXΙ" στην Κορυτσά!!

 

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα εορταστικό αλλά και περισυλλογής.

Υπό την μέριμνα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς και του ίδιου του Γ.Π κ. Γιωτόπουλο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε στην  Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα η Δοξολογία.

Ακολούθησε η Τελετή Κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο που οι κάτοικοι του χωριού ύψωσαν εις μνήμη των ηρώων του 1940. Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όλους τους παρευρισκόμενους όταν μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος τραγούδησαν το τραγούδι “ Μέσα σε βόλια “ αφιερωμένα στους ήρωες μας.

Η συνέχεια δόθηκε στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς όπου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχαν ετοιμάσει θεατρικά δρώμενα και τραγούδια για την Εθνική Επέτειο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την Δεξίωση που ετοίμασε το Γ.Π. της Ελλάδος στην Κορυτσά στο Grand Hotel.

Πλήθος κόσμου από την Κορυτσά, το χωριό και εξ Ελλάδος συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις οι σύλλογοι “Οι Φίλοι του Πολιτισμού” και οι ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ, που είναι χρόνια δίπλα μας, αλλά και ο σύλλογος “ Οι Φίλοι της Μαριούπολης“ και ο Οργανισμός Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας.

Ακολουθούν φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις.

Χρόνια Πολλά αδέλφια, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ευχόμαστε όλοι να μιμηθούμε το ήθος, την πίστη και τα ιδανικά των ηρώων του 1940!

Δεν υπάρχουν σχόλια: