Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιλύθηκαν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εκπαιδευτικούς στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος!

Με χαρά σας ενημερώνουμε πως τακτοποιήθηκαν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους υπαλλήλους, των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος. Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι όπως είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας έπρεπε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς το άγχος των πληρωμών. Μόνο έτσι όλοι (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί) θα ένοιωθαν ασφαλείς για το μέλλον του Εκπαιδευτικού αυτού Ιδρύματος που αποτελεί  το πιο σημαντικό  πράγμα που έχει απομείνει για τους Έλληνες ομογενείς στην Κορυτσά και που προσφέρει ποικιλοτρόπως στην τοπική κοινωνία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέδραμαν στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ιδιαίτερα όσους έδειξαν την αγάπη τους έμπρακτα. Ευχαριστούμε τη Βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ΑΝ.ΕΛ, το Βουλευτή Λαρίσης ΝΔκ Μάξιμο Χαρακόπουλο, τη Βουλευτή Καστοριάς ΝΔ κ Μαρία Αντωνίου, για το άμεσο ενδιαφέρων που εξέφρασαν έμπρακτα με επερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος με τραγικές προεκτάσεις. Επίσης Ευχαριστούμε όλους τους αφανείς ήρωες, πατριώτες, που εργάζονται και προσφέρουν στον ελληνισμό χωρίς να φαίνονται και να αποζητούν δόξα, αλλά με πίστη στο Θεό μάχονται για τα δίκαια της πατρίδας και των συμπατριωτών τους γεμάτη από ανιδιοτελή αγάπη. Η ελπίδα μας στηρίζεται στο Θεό και στους αφανείς αυτούς ήρωες.
Ευχαριστούμε όσους είναι αρμόδιοι για το οικονομικά, από τα ανώτερα στα κατώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης που χωρίς να χρονοτριβούν κίνησαν τις διαδικασίες ώστε να ταχτοποιηθεί γρήγορα το θέμα.  
Ελπίζουμε το πρόβλημα αυτό να μην επαναληφθεί και η λύση που δόθηκε να μην είναι προσωρινή.

Το Ελληνικό Προξενείο και το Ελληνοαλβανικό Σχολείο αποτελούν την μόνη έκφραση της αγάπης της πατρίδας μας. Αυτά τα δύο είναι ότι πιο σημαντικό μας έχει απομείνει. Αν τα χάσουμε, χάνουμε την ψυχή μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …