Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανθελληνικός σαδισμόςΗ προφυλάκιση του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρα έχει και παραμέτρους τέτοιους που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της χρόνιας ανθελληνικής προπαγάνδας. Φαίνεται πως η εμμονή στη δηλητηρίαση της κοινής γνώμης και της δημιουργία πολιτών δύο κατηγοριών στην Αλβανία (στην Οθωμανική αυτοκρατορία ίσχυε κάτι τέτοιο με τους υποτελείς απίστους (Χριστιανοί) έχει τις αποδόσεις της. Δημοσίευμα σημερινό του ειδησεογραφικού ιστολογίου «ΙΝΑ» (Illyrian News Agency) των αλβανών των Σκοπιών επί του θέματος είναι ο καλύτερος μάρτυρας ότι η υπόθεση αυτή της προφυλάκισης χρησιμοποιείται από κάποιους και για  την εκτόνωση του ανθελληνικού τους εθνικισμού. «Να πως καταντάει η φυλακή έναν πρώην υπουργό» γράφει συνοδεύοντας το με δύο ατυχείς φωτογραφίες…
Δεν αποκλείεται, απεναντίας μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα και απόψεις νομικών ότι αυτό το δηλητήριο επηρεάζει ακόμη  και ανώτερους δικαστές στην Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων είναι και απόρροια υποκειμενικού επηρεασμού από αντιλήψεις που στις πρακτικές της δικονομίας θα έπρεπε να αφήνουν αδιάφορο το δικαστικό σώμα. Το κατηγορητήριο εις βάρος του Σπύρου Ξέρα, χωρίς να εισέρχεται κανείς σε λεπτομέρειες είναι διάτρητο το δε αδίκημα για το οποίο κατηγορείται δεν είναι το βαθμού αυτού που να δικαιολογεί την παρακράτηση του. Και όμως. Οικογενειάρχης και πατέρας τριών τέκνων ανηλίκων, δημόσια προσωπικότητα και πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ ο Σπύρος Ξέρας δεν είναι ύποπτος φυγόδικος. Ως εκ τούτου έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση επί της ουσίας των ατασθαλιών σε ανάθεση έργου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Μέριμνας θα μπορούσε να ανακρίνεται και δικάζεται τουλάχιστον σε κατ οίκον περιορισμό. Και όμως τον θέλουν φυλακισμένο.
Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη να δείχνει ότι διαθέτει δυνατότητες για αυτοκάθαρση. Το δε αμαρτωλό εν πολλοίς και πολυσχολιασμένο ως προς το βαθμό διαφθοράς του δικαστικό σύστημα προσπαθεί να καλύψει πίσω απ’ την  υπόθεση Ξέρα τη δική του αμαρτωλή κατάσταση. Οι δε εθνικιστές στη γωνία να ικανοποιούν το πάθος τους και να απολαμβάνουν τον καρπό της δηλητηρίασης του περιβάλλοντος. Δύσκολο για τους έλληνες να σταδιοδρομούν … ειδικά δε όταν το επιχειρούν αυτό μέσα στα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας. Εκεί τους θέλουν μάλιστα για ειδικές αποστολές.
Εν πάση περιπτώσει η υπόθεση προφανώς έχει την δική της ουσία. Εδώ επισημάνθηκαν λεπτομέρειες που διαφεύγουν και δεν πρέπει. Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι στην Αλβανία με τρόπο τέτοιο που στοχεύει τον εξευτελισμό έχουν προσαχθεί από τα πολιτικά πρόσωπα μόνο Χριστιανοί: ο Φατός Νάνο – Ελληνορθόδοξος πρώην Πρωθυπουργός, ο Αρντιάν Φουλάνι – Ελληνόβλαχος πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Σπύρος Ξέρας – Έλληνας εκ Δροπόλεως – πρώην Υπουργός, ο Νικολίν Γιάκου – Καθολικός  πρώην Υφυπουργός και ίσως καμιά άλλη περίπτωση που διαφεύγει. Μπορεί να είναι και σύμπτωση αλλά έτσι έχουν τα πράγματα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …