Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόσεξε καλά Ράμα! Οι Έλληνες μειονοτικοί στη Χειμάρρα είναι και Ευρωπαίοι Πολίτες

Πρόσεξε καλά Ράμα! Οι Έλληνες μειονοτικοί στη Χειμάρρα είναι και Ευρωπαίοι ΠολίτεςΗ αλβανική κυβέρνηση σιωπά μπροστά στην οργή της Αθήνας, για τα όσα συμβαίνουν στη Χειμάρρα, ωστόσο, το αλβανικό καθεστώς «των ολιγαρχών και της μαφίας», όπως το αποκαλούν οι Χειμμαριώτες, έβαλε τις φυλλάδες του να ρίξουν λάσπη στη γηγενή ελληνική εθνική μειονότητα και ιδιαίτερα στην οργάνωσή της την «Ομόνοια».
Η εφημερίδα «Τέμα», που στηρίζει το καθεστώς Ράμα, διαστρεβλώνει την ειρηνική διαδήλωση των Ελλήνων της Χειμάρρας την Πέμπτη μπροστά στο Δημαρχείο τους, ως «παράνομη» και απόπειρα της Ομόνοιας να «ταράξει» και να «αποσταθεροποιήσει» τη Χειμάρρα.
«Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξακολουθεί να ταράζει την Χειμάρρα – Οι παράνομες διαδηλώσεις έχουν γίνει της μόδας», γράφει προκλητικά η εφημερίδα του Ράμα.
«Χθες στην Χειμάρρα πραγματοποιήθηκε εκ νέου μια αποτυχημένη προσπάθεια από την πλευρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την αποσταθεροποίηση της πόλης», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, στοχοποιώντας ως υποκινητή τον τοπικό πρόεδρο της ομογενειακής οργάνωσης, Φρέντι Μπελέρι.
Για την εφημερίδα του Ράμα, φυσικά, δεν υπάρχει καμία καταπάτηση και υφαρπαγή περιουσιών, ούτε σχέδιο εποικισμού από μουσουλμάνους αλλά μόνο κάποιοι κάτοικοι που διαμαρτύρονται επειδή «θίγονται από τις επεμβάσεις στον πεζόδρομο ή σε άλλους δρόμους της πόλης», οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα είναι σε υποβαθμισμένη κατάσταση.
Η εφημερίδα του καθεστώτος Ράμα κατηγορεί την «Ομόνοια» ότι επιδιώκει να κάνει πολιτική πάνω σε ερείπια, πάνω από το αστικό χάος που υπάρχει στη Χειμάρρα κάθε τουριστική περίοδο.
«Ένα χάος το οποίο έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε ξένους και Αλβανούς τουρίστες, οι οποίοι βρίσκουν όλα τα καλά στη Χειμάρρα, αλλά εξ αιτίας της κατάστασης των τελευταίων ημερών έχει μετατραπεί σε σκηνικό τουρισμού τρόμου. Παρόλα αυτά η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αυτή που υποκινεί τις συγκρούσεις διαδηλώνοντας έξω από το Δημαρχείο Χειμάρρας, χωρίς την άδεια της Αστυνομίας, παραβιάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον νόμο».
«Δεν γνωρίζουμε», σημειώνει το άρθρο, «τι θα γινόταν στην Ελλάδα, από όπου η Ομόνοια παίρνει το παράδειγμα, ή καλύτερα την έμπνευση, αν γίνονταν εισβολή στα γραφεία του Δήμου μιας ελληνικής πόλης. Αυτό το πράγμα που κάνει η Ομόνοια στη Χειμάρρα, θα πρέπει να τελειώσει οριστικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στη Χειμάρρα».

Δύο επισημάνσεις προς τους Αλβανούς εθνικιστές:

α. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί αλλά δεν έχει αναιρεθεί ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Αλβανία.
β. Η γηγενής ελληνική εθνική μειονότητα, πέρα από τα δικαιώματά της, έχει στην πλειονότητά της και την ελληνική υπηκοότητα, δηλαδή είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι παρανομίες του αλβανικού καθεστώτος στρέφονται όχι μόνο κατά πολιτών της Αλβανίας αλλά πρωτίστως πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άρα: Το αλβανικό καθεστώς έχει μπλέξει άσχημα. Καταδιώκει Ευρωπαίους πολίτες ενώ εκκρεμεί πάνω από το κεφάλι του, ως δαμόκλειος σπάθη, η εφαρμογή του Πρωτόκολλου της Κέρκυρας.
Το TRIBUNE υπενθυμίζει στην αλβανική κυβέρνηση, σε περίπτωση που το αγνοεί, να μην θεωρεί ότι έχει τουρκικές πλάτες, διότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι αποδυναμωμένη στρατιωτικά, η πολεμική της αεροπορία είναι καθηλωμένη στο έδαφος, άρα δεν μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα.
Αντιθέτως, μια ταξιαρχία του ελληνικού στρατού μπορεί να θέσει υπό τον έλεγχό της όλη τη Βόρεια Ήπειρο μέσα σε 48 ώρες, έτσι κι εάν απειληθεί έστω και μια τρίχα από κεφάλι Έλληνα-Ευρωπαίου πολίτη σε όλες τις μειονοτικές περιοχές.
Εάν η Ελλάδα έχει ήδη δηλώσει -δια στόματος του υπουργού Αμύνης της- ότι η στρατιωτική της απάντηση στην Τουρκία θα είναι συντριπτική, το αλβανικό καθεστώς άραγε ποιες συνέπειες θα υποστεί στην περίπτωσή του;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …