Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Ελληνικής μας Κοινότητας

Η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Ελληνικής μας Κοινότητας
Η νέα σχολική χρονιά άνοιξε τις πύλες σε όλα τα στάδια του  εκπαιδευτικού συστήματος, από την πρώτη τάξη και μέχρι τα πανεπιστήμια και στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο «Τίμιος Σταυρός» στην Ιερά Μητρόπολη Αργυρόκαστρου, στο Τεχνικό και Λύκειο Γενικής εκπαίδευσης «Πνοή Αγάπης» στο Μεσοπόταμο και στο Εννιάχρονο σχολείο υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Με την παρουσία των τοπικών αρχών στα κεντρικά σχολεία του βορειοηπειρωτικού χώρου, όπως Φοινίκη, Μεσοπόταμο, Λιβαδειά, Δερβιτσιάνη, Βρυσερά, Χιμάρα και σε άλλες κοινότητες με μικρότερο αριθμό μαθητών.
 Στο Εννιάχρονο ελληνικό σχολείο των Αγίων Σαράντα, που στεγάζεται στο σχολείο «Αντέμ Σιέμε», εφέτος κάθισαν στα θρανία όλων των τάξεων 146 μαθητές, δέκα από τους οποίους στην πρώτη τάξη, με την έμπειρη δασκάλα Θωμαΐδα Σώνου.
Στα 25 χρόνια της ύπαρξης του σχολείου αυτού, είναι η πρώτη χρονιά που ο αριθμός των μαθητών έπαθε μεγάλη ύφεση. Ήταν το μοναδικό σχολείο που αριθμούσε άνω των διακοσίων μαθητών κάθε χρόνο, με ολοκληρωμένο αριθμό για την κάθε τάξη.
Όπως μας ενημέρωσε η υποδιευθύντρια του σχολείου, που καλύπτει και το ελληνικό σχολείο, Άρτα Μπουζούκα, το φαινόμενο  της πτώσης του αριθμού είναι γενικό. Και στις τάξεις του αλβανικού σχολείου παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο.
Διαπιστώθηκε, όμως, πως πολλοί ελληνικής καταγωγής μαθητές πηγαίνουν στις αλβανικές τάξεις. Κι αυτό γιατί μερικοί γονείς αγνοούν το ελληνικό σχολείο κι άλλοι λόγω των προβλημάτων με τα βιβλία και του ισοζυγίου των ωρών στην ελληνική γλώσσα που παρατηρούνταν τα τελευταία χρόνια.
Εφέτος τα βιβλία ήρθαν κανονικά και εντός εβδομάδος οι μαθητές θα εφοδιαστούν. Ας ευχηθούμε (γιατί απ’ όσους ρωτήσαμε δε γνωρίζουν) να είναι «ξεφορτωμένα» από το εθνικιστικό περιεχόμενο περί Μεγάλης Αλβανίας, που εδώ και 25 χρόνια δηλητηρίασαν τους μαθητές μας.
Ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, επισκέφτηκε τις τάξεις του ελληνικού σχολείου των Αγίων Σαράντα και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!