Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία ο Μητσοτάκης -Drejtuesi kryesor i opozitës greke: Shqipëria të anullojë "zonat minoritare"

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών μας. Κατέστησε σαφές ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε., εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και ιδιαίτερα από την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της. Και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών». Αυτά άλλωστε αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πώς στο νέο νόμο που θα φέρει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του Νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαβιεί η μειονότητα στην Αλβανία το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχόλιο της σελίδας μας: Ωραία κ Ντούλε πήρες τους πόντους που χρειάζεσαι για να φαίνεσαι σημαντικός παράγοντας στον Μπάσα το πρόβλημα είναι όταν πήγες δεν σκέφτηκες να πάρεις και κάποιον εκπρόσωπο από την Κορυτσά...... Α.... μας συγχωρείς ξεχάσαμε πως εσύ στην Κορυτσά έχει σπείρει μόνο διχόνοια και προβλήματα και ψάχνεις για σκυλάκια που θα σε υπακούν και κάθε φορά επιλέγεις "σάπιες σανίδες" του πάτου της Κορυτσάς για να κάνεις την δουλειά σου. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σ' αρέσει είτε όχι. Ο Θεός να σε φωτίσει.  
..............................
Përfaqësues të minoritetit etnik grek, mes të cilëve kryetari i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, Vangjel Dule dhe një ndër drejtuesit e Omonias, Fredi Beleri, kanë zhvilluar një takim me kreun e Partisë Demokracia e Re në Greqi, Kyriakos Mitsotakis në Athinë.
Sipas njoftimeve të mediave greke, Mytsotakis ka shprehur mbështetjen për minoritetin grek në Shqipëri, duke kërkuar nga qeveria shqiptare që respektojë të drejtat e pronës për pakicën greke dhe të anullojë zonat minoritare me arsyetimin se shumica e banorëve të kombëissë greke jetojnë jashtë këtyre zonave. Takimi vjen menjëherë pasi përfaqësues të pakicës greke u takuan me kryeministrin grek Alexis Tsipras në Janinë.

Δεν υπάρχουν σχόλια: