Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Αλβανίας- Takim i udhëheqësve ushtarakë të Greqisë dhe Shqipërisë!

 
Το περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας ταξίαρχο Bardhyl Kollcaku, σήμερα στην Αθήνα.
Ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Αλβανίας ολοκληρώνει αύριο την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα που πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του.
....................
Ambienti i sigurisë në zonën e gjërë të Ballkanit dhe prespektivat e përforcimit të mëtejshëm të bashkëpunimit ekzistues dypalësh ishin në epiqëndër të bisedimeve të Komandantit të Përgjithshëm të Forcave Ushtarake helene Gjeneralit Kristo Kristodhulu me udhëheqësin e Forcave të Përgjithëshme të Shtabit Ushtarak të Shqipërisë Gjeneral Bardhyl Kollcaku, në Athinë. 
Gjenerali Bardhyl Kollcaku përfundon sot vizitën treditore në Greqi e cila realizohet pas ftesës së homologut të tij Grek. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!