Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής οδηγείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα Τυχόν καθαίρεση του Ι. Μέτα θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι θα μεταφέρει εκ νέου τις συγκρούσεις στους δρόμους της γειτονικής μας χώρας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οδηγείται ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ι. Μέτα, καθώς στόχος της κυβέρνησης του Έντι Ράμα είναι η καθαίρεσή του, λόγω πρωτίστως της σύμπλευσής του με την αντιπολίτευση στο θέμα διεξαγωγής των εκλογών.
Η Επιτροπή αποκάλυψε και τη διαδικασία που θα ακολουθήσει με στόχο  να  διερευνήσει τις  τυχόν παραβάσεις του αλβανού Προέδρου σχετικά με την ακύρωση της ημερομηνίας της 30 Ιουνίου για τις δημοτικές εκλογές:
- Κλήση του ΠτΔ Μέτα σε ακρόαση
- Εξέταση των πληροφοριών, στοιχείων, εκθέσεων που λήφθηκαν από τις δημόσιες υπηρεσίες.
- Μελέτη της έκθεσης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Υπηρεσίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Για την εξέταση του αιτήματος ομάδας βουλευτών για την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του ΠτΔ"
- Εξέταση της Γνώμης της Επιτροπής της Βενετίας
- Συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής
- Προετοιμασία και έγκριση τελικής έκθεσης
- Αποστολή της τελικής έκθεσης στη Βουλή
Τυχόν καθαίρεση του προέδρου της Αλβανίας θεωρείται βέβαιον ότι θα αναζωπυρώσει και θα βαθύνει την πολιτική κρίση στην Αλβανία, η οποία ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πάρει ενταξιακή ημερομηνία από τις Βρυξέλλες, με πολιτικούς παρατηρητές να θεωρούν πολύ πιθανό οι συγκρούσεις να μεταφερθούν ξανά στους δρόμους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!