Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά! (Φωτογραφίες Βίντεο)



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά.
Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα και κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο που υπάρχει εκεί. Έπειτα ακολούθησε η Εορταστική Εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει μαθητές και δάσκαλοι του Ελληνοαλβανικού Σχολείου Όμηρος Κορυτσάς. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Δεξίωση που το Ελληνικό Προξενείο είχε ετοιμάσει με την ευκαιρία της εορτής.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη είτε από τους Έλληνες της περιοχής είτε από τους εξ Ελλάδος αδερφούς μας που ήρθαν για να συνεορτάσουν μαζί μας.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Μαγδαληνή Νικολάου, ο Βουλευτής Καστοριάς κ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Βουλευτής Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος,  ο Δήμαρχος Νεστορίου  κ Χρήστος Γκοσιόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία κ Σωτηρούδας Βασίλειος, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορυτσάς κα. Άννα Βερούση, ο  Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Κορυτσάς κ Χρηστάκης Γκραμπότσκα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Μπουτσιάδης Νίκος, ο Πρόεδρος της «Αδελφότητας» και του  σχολείου Όμηρος κ Ανδρέας Μήτσιος, ο Πρωτοσύγκελος π Μιχαήλ Σανελλάρη, ο Μουφτής Κορυτσάς κ Κιαζήμ Μούτση, εκπρόσωποι της ομογένειας, επισκέπτες από την Ελλάδα, γονείς.
Στην δεξίωση παρευρέθηκαν και διάφοροι βουλευτές της Κορυτσάς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών κ.α


Παρατράγουδα.
Έχοντας εντολές από τα Τίρανα οι αστυνομικοί στα τελωνεία εξαντλούσαν την αυστηρότητα του ελέγχου και σε επίσημα πρόσωπα. Έτσι ο Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ κ Ζήσης Τζηκαλάγιας βρέθηκε στην δύσκολη θέση να μην του επιτρέπουν να μεταφέρει το στεφάνι που ήθελε να καταθέσει στο μνημείο πεσόντων. Μετά όμως από φωτογράφιση που έκαναν και την αποστολή της φωτογραφίας στα Τίρανα τον άφησαν να  πάρει το στεφάνι του.
 Ένα άλλο παρατράγουδο συνέβη με τουριστικό λεωφορείο, στον οποίο, τουλάχιστον 7 άτομα η αλβανική αστυνομία δεν ήθελε να αφήσει να περάσουν γιατί δεν «πληρούσαν τους όρους» αν και ήταν συνταξιούχοι και ένας εξ αυτόν ήταν ιερωμένος που επί χρόνια έχει προσφέρει αγάπη χωρίς διάκριση στην περιοχή. Μετά από παρέμβαση πολιτικού της ομογένειας και τις απαραίτητες προσωπικές εγγυήσεις κατάφεραν να περάσουν στην Αλβανία.
Η αποθάρρυνση των αδερφών μας για να έρθουν να μας δουν σκοπεύει να προκαλέσει πνευματική ασφυξία σε όσους έχουμε απομείνει και παλεύουμε εδώ. Συνεργάτες στην τελευταία «φάση του εγκλήματος» εις βάρος των Ελλήνων της περιοχής είναι και οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί και οι εκάστοτε διπλωμάτες που στέλνει η Ελληνική Πολιτεία εδώ (διότι αυτοί παίρνουν εντολές από τα κεντρικά και πολλές φορές φέρονται ως άβουλοι και ανούσιοι  γραφειοκράτες  τους οποίους ο τόπος εδώ δεν τους χρειάζεται). Αυτό που είναι σίγουρο όμως και αποτελεί ένα μάθημα που επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι, πως δεν πρέπει και δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στους πολιτικούς διότι η πολιτική και οι πολιτικοί μόνο όταν έχουν ανάγκη μας θυμούνται και έχουν προκαλέσει τα μύρια κακά στην περιοχή μας.
Ελπίζουμε το πνεύμα της θυσίας,  της αγάπης προς την πατρίδα, του θάρρους και άλλων αρετών και υψηλών ιδανικών που είχαν οι ήρωες του 40 να μας καθοδηγήσει όλους να πράξουμε τα δέοντα και να καταφέρουμε και εμείς, με διαφορετικό τρόπο, την νίκη που θα μας αναστήσει  ως έθνος.   
Χρόνια Πολλά. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: