Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Την Άγκυρα επισκέφθηκε ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων PDIU,  Σπετίμ Ίντριζι, μετά από πρόσκληση του   Αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η επίσκεψη του Ιντρίζι στην Τουρκία αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την καθιέρωση συνεργασίας μεταξύ του αλβανικού κόμματος PDIU και του τουρκικού ΑΚ.
Ο Ίντριζι δήλωσε ότι οι Αλβανοί είναι ευγνώμονες προς το τουρκικό κράτος και τους πολίτες του, για την μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στους Αλβανοτσάμηδες που  εκτοπίστηκαν το 1923 στην Τουρκία.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ΑΚ, Τσαβούσογλου, εγγυήθηκε (!) στον Ίντριζι ότι θα έχει την βοήθεια τους, στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος των Τσάμηδων, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Το σύντομο σχόλιο μας:
Σίγουρα στην Τουρκία ενδιαφέρει από πολλές απόψεις αυτή η υπόθεση για την προπαγάνδα της στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην Αλβανία. Αυτό όμως που φαίνεται ξεκάθαρα είναι το γεγονός πως η Τουρκία ενδιαφέρεται για τους συμπατριώτες της που θα έπρεπε να τους είχε πάρει από  τότε που έγινε η ανταλλαγή των πληθυσμών. Αυτοί οι τούρκοι που απέμειναν στην Αλβανία δεν ξεχνάνε την πατρίδα τους που είναι στην Μικρά Ασία όπου και αυτοί έπρεπε να ήταν τώρα. Μήπως πρέπει τελικά κάποιος να τους στείλει εκεί και να γίνουν πολλοί ονειροπόλοι μαζί με τον Ερντογάν για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: