Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Τι Κομπάνι - τι Δερβιτσάνη!


Αυτοκίνητο κατοίκου της Δερβιτσάνης ύστερα από το "σέρβις" που του έκαναν οι νεο-Ευρωπαίοι γείτονες Λαζαρατινοί χθες το βράδυ, πάνω στον ενθουσιασμό τους για όσα έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβία - Αλβανία... 
 
Την ίδια ώρα αλβανοί έβγαζαν από το αυτοκίνητο του κάτοικο της Δερβιτσάνης ο οποίος είχε μεταβεί στο χωριό Βάνιστα της Κάτω Δρόπολης, για να πάρει το γιο του που τελείωνε από τη δουλειά του και τον ξυλοκοπούσαν για πολύ ώρα, δείχνοντας ένα δείγμα ευρωπαϊκής συμπεριφοράς και αδελφικής αλληλεγγύης όπως χαρακτηρίζουν τις σχέσεις Ελλήνων και αλβανών. 
 
Κονβόι αυτοκινήτων αλβανών που εισέρχονταν στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου για να μοιραστούν με τους Βορειοηπειρώτες τη χαρά τους από την... τεράστια επιτυχία της εθνικής τους στο Βελιγράδι!
 
Τα φώτα των αυτοκινήτων στην λήψη φαίνονται σαν αραβική γραφή, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένα από τα συνθήματα των χαρούμενων γειτόνων ήταν το "θα σας κάψουμε Χριστιανοί!"  
Κανονική επέλαση τζιχαντιστών δηλαδή!
 
Τι Κομπάνι - τι Δερβιτσάνη!!!
 
(οι φωτογραφίες από προφίλ facebook κατοίκου της Δερβιτσάνης)
και μια άποψη από το Κομπάνι, προπύργιο των Κούρδων της Συρίας
 
 
Tην ίδια ώρα στα Τίρανα...
 
Υποδοχή ηρώων στους ποδοσφαιριστές της Αλβανίας

από κόσμο και κυβέρνηση...

 
Περίπου 4000 Αλβανοί πήγαν στο αεροδρόμιο των Τιράνων για να υποδεχθούν και να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας τους που «τίμησαν», όπως αναφέρουν, την χώρα στα επεισόδια που έγιναν στο Βελιγράδι στον αγώνα με τη Σερβία, ο οποίος διεκόπη. 

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και μέλη της Κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος Νίκο Πελέσι και άλλοι υπουργοί.
Μόλις το πούλμαν με τους παίκτες έκανε την εμφάνισή του, οι οπαδοί της Αλβανίας αποθέωσαν τους «ήρωες που προστάτεψαν τη σημαία», η οποία πέταξε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και αποτέλεσε την αφορμή για τις συμπλοκές των παικτών και τη διακοπή του αγώνα.
 Aftonomi.gr από in.gr / ellogosar.blogspot.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: