Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Ελληνίδα Πρέσβης στην Πρίστινα για την αναγνώριση του Κοσσόβου - Ambasadorja greke në Prishtinë nuk e përjashton njohjen e Kosovës

Shefja e Zyrës Diplomatike të Greqisë në Kosovë, ambasadorja Konstantina Athanassiadou tha se shteti i saj ende nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës, por nuk e përjashton një mundësi.


“Në princip nuk e përjashtojmë njohjen”, tha Athanassiadou, në një ligjëratë para studentëve të kolegjit AAB.
Ajo tha se nga pesë vendet që ende nuk e kanë njohur shtetin e Kosovës, Greqia është vendi që ka qenë më fleksibil.
Athanassiadou shtoi se Greqia edhe pse nuk e ka njohur Kosovën, e ka ndihmuar në anëtarësimin në shumë organizata ndërkombëtare.
Ajo ka përmendur anëtarësimin e Kosovës ë FMN në vitin 2009, ku Greqia kishte votuar pro, derisa në vitin 2011 kishte përkrahur anëtarësimin në BERZH.
Diplomatja greke tha se Kosova ka një përspektivë euroatlantike, të cilën shteti i saj do ta përkrah.
Η αρχηγός, του Διπλωματικού Γραφείου της Ελλάδας στο Κόσσοβο, η Πρέσβης Κωνσταντίνα Αθανασιάδου είπε πως το κράτος της δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την ανεξαρτησία του Κοσσόβου, αλλά δεν την απορρίπτει αυτή την πιθανότητα.
«Ως αρχή δεν την απορρίπτουμε την αναγνώριση» είπε η Αθανασιάδου σε μια ομιλία που κράτησε μπροστά από τους φοιτητές του Κολλεγίου ΑΑΒ.

Αυτή είπε πως από τις πέντε χώρες που δεν την έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος του Κοσσόβου, η Ελλάδα είναι η χώρα που είναι πιο ευέλικτη.
Αθανασιάδου πρόσθεσε πως η Ελλάδα αν και δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσσοβο την έχει βοηθήσει για την ένταξη της σε πολλούς διεθνής οργανισμούς.
Αυτή έχει αναφερθεί στην ένταξη του Κοσσόβου στην ΔΝΤ αρχές του 2009, όπου η Ελλάδα είχε ψηφίσει υπέρ, μέχρι το έτος 2011 είχε στηρίξει την ένταξη στο BERZH.
Η ελληνίδα διπλωμάτης είπε πως το Κόσσοβο έχει μία  ευρω-ατλαντική προοπτική, πράγμα που το δικό της κράτος θα στηρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: