Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και η Κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσά

Όπως κάθε χρόνο και φέτος το Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς γιόρτασε ευπρεπώς την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, αυτών  των  Μεγάλων Διδασκάλων και Αγίων, πρότυπα σταθερά για κάθε εκπαιδευτικό σήμερα και πάντοτε. Η ημέρα ξεκίνησε με την γιορτή που είχε οργανωθεί ειδικά και την μέρα, ακολούθησε η  κατά βούληση συμμετοχή των μαθητών στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής . Μέρος τους έλαβε τα Θεία Δώρα με ευπρέπεια. Με την επιστροφή έγινε η κοπή της βασιλόπιτας σε κάθε τάξη.  Μέσα από την γιορτή τα παιδιά πήραν σημαντικά μαθήματα και πληροφορίες από την ζωή των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για μαθητές και δασκάλους.
Επί ευκαιρίας της εορτής αυτής των δασκάλων έγινε και η Κοπή της Βασιλόπιτας  στο Σχολείο. Τις εκδηλώσεις αυτές τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γ.Π της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Λεωνίδας Παπάς ο οποίος ήταν παρών και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Γιώργος Χρονόπουλος.
Ο κ Λεωνίδας Παπάς έμεινε πολύ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος, από όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα από το ήθος των παιδιών αλλά και το σχολείο γενικά.
Κατά την κοπή της βασιλόπιτας ο κ Πεδιώτης ευχήθηκε στους δασκάλους και αναφέρθηκε και στην προοπτική και το μέλλον του σχολείου.
Το ίδιο και ο κ Χρονόπουλος ευχήθηκε στους δασκάλους και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του σχολείου. Για την ιστορία το φλουρί έτυχε σ’ αυτόν και όλοι είπαν πως είναι καλό σημάδι και θεώρησαν πως έτυχε σ’ όλο το σχολείο.
Για παραπάνω πληροφορίες δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο με την γιορτή και τις δηλώσεις .
Ευχόμαστε και εμείς κάθε επιτυχία και μακροζωία στο σχολείο αυτό που προσφέρει ποικιλόμορφα στην δημιουργία μιας υγιούς και ηθικής κοινωνίας  διασώζοντας συγχρόνως το ελληνικό στοιχείο της περιοχής και ενισχύοντας την φιλία μεταξύ των δύο λαών και πολιτισμών.  




















Δεν υπάρχουν σχόλια: