Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή Βασιλόπιτας, ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς.

Στις 30 Ιανουαρίου στις 19:00 η ώρα σε γνωστό κέντρο στην Κορυτσά, η ΟΜΟΝΟΙΑ παράρτημα Κορυτσάς έκοψε την Βασιλόπιτα. Κατά την παραδοσιακή αυτή τελετή με πολλούς συμβολισμούς και κυρίως συστατικό την ενότητα, παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος  του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ Βαγγέλης Ντούλες, ο Γ.Π της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο νέος Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδας Παπάς, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Ανδρέας Μήτσιος, η πρώτη πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς κ Ερμιόνη Ανδρέα, ο Αντιπρόεδρος της Βλάχικης Αμφικτιονίας κ Θανάσης Πότης,   πολλά   μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς αλλά και μέλη της από όλη την Αλβανία.  Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς και μέλος του Διοικητού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς. Ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών. Μετά το χαιρετισμό του κ Θανάση Πότση έλαβε το λόγο  ο νέος  πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδα Παπάς ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο «άδικο» τρόπο με το οποίο έχει αντιμετωπιστεί ο ελληνισμός της Κορυτσάς για το οποίο θα πράξουμε ότι πρέπει για να λάβει την θέση που του αξίζει. Ο κ Ιωάννης Πεδιώτης στο ευχητήριο λόγο του στήριξε τα λεγόμενα του νέου Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μίλησε για μια χρονιά που η προσοχή προς το ελληνισμό της Κορυτσάς θα αυξηθεί. Ο κ Βαγγέλης Ντούλε ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στην σχέση των κορυτσαίων  με το ΚΕΑΔ και όπως χαρακτηριστικά είπε: « πολλοί κορυτσαίοι ερωτεύονται το ΚΕΑΔ αλλά λίγοι  παντρεύονται μ’ αυτό»  δηλαδή δεν ψηφίζουν πολλοί.
Ο κ Αρμπέν Ηλία μετέφερε και τους χαιρετισμούς του εν ενεργεία προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραρτήματος Κορυτσάς του κ Γρηγόρη Καραμέλο, ο οποίος έλειπε για λόγους υγείας. Ευχήθηκε αυτός και όλοι μαζί να γίνει το συντομότερο δυνατόν καλά και να είναι πάλη δίπλα μας στους αγώνες που μα περιμένουν. Προτού καλέσει  το πρόεδρο της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδα Παπά για να κόψει την βασιλόπιτα, ανακοίνωσε πως στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραρτήματος Κορυτσάς και κάλεσε όσους επιθυμούσαν να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους για πρόεδρο ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην αρμόδια επιτροπή. Ζήτησε μάλιστα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.  
Σας προτρέπουμε να δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες για πληρέστερη ενημέρωση.  
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: