Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ράμα: Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο δύο κράτη- ένας ενιαίος χώρος


Φεβρουάριος 16, 2015.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ίσα Μουσταφά εγκαινίασαν σήμερα το  νέο μεθοριακό σταθμό των δύο πλευρών, Μορίν.Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ράμα είπε ότι αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα, γιατί παύουν να υπάρχουν οι καθυστερήσεις για τους επιχειρηματίες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Θα αρκούν μόνο πέντε λεπτά για περάσουν από το ένα κράτος στο άλλο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από το λιμάνι του Δυρραχίου θα γίνεται ο εκτελωνισμός και κανένας άλλος στα σύνορα των δύο κρατών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εμπορεύματα των επιχειρηματιών του Κοσσυφοπεδίου θα ελέγχονται στο Δυρράχιο και στη συνέχεια θα καταλήγουν στο Κοσσυφοπέδιο, «σε κανένα άλλο σημείο δεν θα πραγματοποιείται έλεγχος των εμπορευμάτων, ούτε άλλες διαδικασίες», είπε τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο κράτη αλλά στην ουσία ένας ενιαίος χώρος των Αλβανών, σύμφωνα με την Gazeta Shqip.
http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.