Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Σοφά Λόγια από τον Νίκο Καζαντζάκη - Thënie të Mençura nga Niko Kazantzaki.

"Një rrufe jeta jonë.....
...por arrijmë"


Që të ngjitesh në qiell, duhet të marrësh sillë që nga fundi i ferrit! Niko Kazantzaki.

Njeriu është përbindësh.
I bëre keq?
Të respekton dhe të ka frikën.
I bëre mirë?
Të nxjerr sytë.
Niko Kazantzaki

Nuk shpresoj asgjë,
Nuk kam frikë asgjë,
Jam i lirë.


E njeri i mjerë, mundesh të lëvizësh male, të bësh mrekulli dhe ti fundosesh në pleh, në dembelizëm dhe në nënshtrim!
Zot ke brenda teje, zot mbart dhe nuk e di. E mëson këtë vetëm gjatë çastit të vdekjes, por është shumë vonë.
Le të tundemi ne që e dimë, le të heqim (vallen) mundet dhe të na dëgjojnë

Të duash përgjegjësinë.
Të thuash: Unë vetëm kam detyrën që të shpëtoj botën.
Nëse nuk shpëton unë do ta kem fajin. 

Niko Kazantzaki: "Zemra e njeriut është një lëmsh me dhemie. Fry, Krishti im të bëhen flutura!"

"Nuk ekzistojnë ide, ekzistojnë vetëm njerëzit që mbartin idetë dhe ato marrin shtatin e njeriut që i mbart"
Niko Kazantzaki 

E kryen detyrën e tyre. Vodhën, kryen padrejtësi, vranë, u ngopën dhe u tallën me të uriturit, u forcuan de skllavëruan të dobëtit, u ndriçua mendja e tyre dhe injoroi zemrat e errësuara që godisnin në bodrumet e tyre. E bënë sërish detyrën e tyre. Krijua forcat e mëdha hyjnore: Urinë, Padrejtësinë, Urrejtjen, Hakmarrjen....
Niko Kazantzaki.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: