Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

" Απαράδεκτες και αποσταθεροποιητηκές " χαρακτήρισαν τα Τίρανα της δηλώσεις του Ρωσικού ΥΠΕΞ για τα τελευταία γεγονότα στην ΠΓΔΜ

"Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές της κατηγορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον δύο κυρίαρχων κρατών, της Αλβανίας και του Κοσόβου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μακεδονία" (ΠΓΔΜ) αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκπρόσωποί του αλβανικού ΥΠΕΞ κάλεσαν για διευκρινίσεις και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά της αλβανικής κυβέρνησης για την στάση αυτί της Μόσχας, στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Τίρανα, Αλέξανδρος Καρπουσιν.
"Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν εκβιασμό και δεν εξυπηρετούν κανένα εποικοδομητικό κλίμα στην περιοχή, και ουτε της αποδεκτές απο όλες της χώρες αρχές του διεθνούς δικαίου ", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα γαι ένταξη στην ΕΕ, και κάθε εκβιασμός εκ μέρους της Ρωσίας, θα το αντιμετώπιση σε αυτό το πλαίσιο... Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου η ανεξαρτησία του Κοσόβου αποτελεί μια σημαντική συμβολή για το μέλλον της δημοκρατίας και της περιφερειακής σταθερότητας", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Στην ανακοίνωση του το Ρωσικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει λίγες μέρες πριν "τη βαθιά ανησυχία μετά τις πληροφορίες για το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ- Σερβίας, όπου ομάδα ενόπλων πήραν τον έλεγχο του συνοριακου φυλάκιου στην περιοχή Γκουσνιτσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ”.."
Σε αυτή την κατάσταση, πρωταρχικό ρόλο παίζει η σοβαρή έλλειψη του κράτους δικαίου και της ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, και η συνέπειες του άλυτου αυτού προβλήματος στο σύνολό του», ανέφερε η ανακοίνωση."
"Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί περισσότερο, καθώς και η συνεχής αναφορές στην ‘Μεγάλη Αλβανία’", ανέφερε το Ρωσικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, που προκαλεσε την αντίδραση των Τιράνων.
Πηγή: www.himara.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: