Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Η ενθάρρυνση του Έντι Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία


Βελιγράδι.

Οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα,  ο οποίος  διακατέχεται από την πεποίθηση της αναδιαμόρφωσης των συνόρων στα Βαλκάνια ενώ για το ζήτημα αυτό  μία από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση για το αυτό, γράφει η  σερβική εφημερίδα  «Politika».


Η εφημερίδα σημειώνει για  τη συνάντηση του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών με τη βοηθό Γραμματέα των ΗΠΑ,Victoria Nuland, την περασμένη εβδομάδα.

Η Nuland δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Αλβανία και ότι υπεγράφη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, με την οποία επισημοποιήθηκε η σχέση αυτή.

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, και την υπογραφή της συμφωνίας- το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, και έκτοτε αγαπημένο θέμα του Αλβανού πρωθυπουργού έγινε η Μεγάλη Αλβανία.

Ένα μήνα αργότερα ήρθε το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο με έναν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου στο Βελιγράδι.

Αργότερα, κατά τη συνάντηση με το Σέρβο ομόλογό του, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, ζήτησε από τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και ότι την πρωτοχρονιά η κατοικία του Αλβανού πρωθυπουργού είχε εμφανισθεί η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: