Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Απαιτείται συμμετοχή για να βγάλουμε τους καλύτερους


Τριγυρνάει μια φράση του Λεωνίδα Παππά στο μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες που είπε:

" Ίσως θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν θα σας πει ελάτε να ψηφίσετε οπωσδήποτε τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ, γιατί το Γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κάνει και λάθη, θα σας πω όμως πως οπωσδήποτε πρέπει να συμμετάσχετε για να βγάλουμε τους καλύτερους".

Νομίζω πως κάπως έτσι το είπε
και νομίζω πως είναι η επικεφαλίδα τούτων των εκλογών.

Εκλογές που αναδεικνύουν την διοίκηση ενός Δήμου, διαχρονικά, στα περισσότερα δημοκρατικά κράτη , δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιλογή προσώπων κι όχι κομμάτων.

Είκοσι μέρες πριν τις κάλπες και το προεκλογικό θερμόμετρο σιγά-σιγά θα ανεβαίνει περισσότερο.

Στον Δήμο Φοινίκης, αντιλαμβάνομαι τούτη την ώρα πως είναι ισορροπημένα τα πράγματα, δύσκολα μπορεί να δώσει κάποιος προβάδισμα.

Στον Δήμο Δρόπολης, είναι και περισσότεροι οι υποψήφιοι. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ντούτση, έχει το ενδιαφέρον της. Μάλλον είναι ο πιο έμπειρος από τους αντιπάλους του σε προεκλογικό αγώνα. Οι άλλοι τρεις βασίζονται περισσότερο στην εμπειρία των μηχανισμών τους.

Όπως και να χει, συνεχίζοντας την σκέψη του Λεωνίδα Παππά - ο οποίος μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μοιάζει να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα - όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στις εκλογές, τόσο θα μικραίνει η πιθανότητα να κάνουμε λάθος επιλογή στους δυο αυτούς δήμους.

Για τον Δήμο Χιμάρας και Κονίσπολης, πάντα θα αναφέρομαι σε ξεχωριστό επίπεδο.
Είναι επιτακτική ανάγκη, 
η συμμετοχή να είναι η μέγιστη δυνατή
και να ψηφιστούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: