Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Με την ευλογία των δυτικών εταίρων, ο Έντι Ράμα καθοδηγεί τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, συναντήθηκαν στο Πογκραντετσι, χθες το απόγευμα, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων των Αλβανών της ΠΓΔΜ.
Αρχικά συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του DUI, Αλί Αχμέτι και, στη συνέχεια, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών Μεντούχ Θάτσι, και με τον Δήμαρχο της Στρούγκα Ζιγιαντιν Σέλα.
Η αλβανική κυβέρνηση δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για τη συνάντηση αυτή, και για το περιεχόμενο της συζήτησης, αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες στο προσωπικό του λογαριασμό στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τους Αλβανούς πολιτικούς ηγέτες σε γεύμα μαζί σε ένα εστιατόριο στο Πόγραδετς, μια πόλη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Πηγές απο το περιβάλλον του πρωθυπουργού της Αλβανίας αναφέρουν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο και το himara.gr, ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Κουμάνοβο, όπου ομάδα ένοπλων Αλβανών ενεπλάκησαν σε μάχες με την αστυνομία και κατα συνέπεια 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 14 Αλβανοί και 8 Σκοπιανοί αστυνομικοί.
"Θέμα της συζήτησης ήταν η στάση που θα πρέπει να κρατήσουν τα αλβανικά πολιτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ σε σχέση με την πολιτική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι", δήλωσε η ίδια πηγή, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει το τι πρότεινε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σους Αλβανούς ηγέτες της ΠΓΔΜ.
Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός πολιτικός και δικηγόρος, Σπάρτακ Νγκιέλα, πρώην συνεργάτης του Έντι Ράμα, δήλωσε ότι "ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι ο εμπνευστής των γεγονότων του Κουμάνοβο με της δηλώσεις περί ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο"
Ο κ. Νγκιέλα δήλωσε οτι ο Έντι Ράμα, υποστηρίζετε για της θέσης αυτες απο τους στρατηγικούς εταίρους της Αλβανίας, υπονοώντας της ΗΠΑ και της ισχυρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ότι έχει την υποστήριξη των στρατηγικών συμμάχων της χώρας, αυτο δεν σηκώνει συζήτηση. Ίσως αυτη (η στήριξη) να μην είναι τόσο ένθερμη, όμως υπάρχει", δήλωσε ο Σπαρτακ Νγκιελα
- See more at: http://www.himara.gr/4473-me-tin-eylogia-ton-dytikon-etairon-o-edi-rama-kathodigei-toys-igetes-ton-alvanikon-kommaton-tis-pgdm#sthash.3uFRrrPy.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: