Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

«Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας θα οδηγήσει σε τρίτο βαλκανικό πόλεμο»




Βελιγράδι.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνεχίζουν να δίνουν την αμέριστη υποστήριξη προς τους Αλβανούς για τη δημιουργία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχή στα Βαλκάνια και την περιοχή  για να γίνει μια νέα Μέση Ανατολή.

Αυτό αναφέρει η σερβική ‘Τέλεγκραφ’ επικαλούμενη, όπως αξιώνει, έκθεση της CIA. Η έκθεση αναφέρει ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ θα οδηγήσει σε έναν νέο σχηματισμό στα Βαλκάνια με την ένωση ή συμμαχία των Ορθόδοξων λαών, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και των Σκοπίων και αυτή η συμμαχία θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο.

Για το λόγο αυτόν, οι αναλυτές της CIA, έχουν προειδοποιήσει τις αρχές των ΗΠΑ για μια εξισορροπημένη προσέγγιση στα Βαλκάνια.

Ένα απροσδιόριστος  διπλωμάτης δήλωσε ότι οι αναλυτές της CIA έχουν επισημάνει ότι οι βαλκανικές χώρες δεν θα καθίσουν με  σταυρωμένα χέρια με το ενδεχόμενο μιας Αλβανίας πέρα από τα σύνορά της, βλέποντας ότι οι Αλβανοί κλέβουν τα εδάφη τους, άσχετα από ποιον υποστηρίζονται.

Πιστεύουν επίσης ότι η θέση στα Βαλκάνια είναι επίσης σημαντική λόγω της επιρροής της Ρωσίας.

Άλλο, δημοσίευμα από την ίδια πηγή αναφέρει ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: