Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση να βάλει στη θέση του τον Αλβανό πρωθυπουργό

Οργισμένος με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα είναι ο συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, επειδή έθεσε θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
Συγκεκριμένα, κ. Τασούλας αναμένει από την κυβέρνηση να βάλει στη θέση του τον Αλβανό Πρωθυπουργό που «σ’ ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Ιόνιο».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. έκανε λόγο για συνεχιζόμενη προκλητικότητα, που «δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει», γιατί -όπως είπε- δεν έχει να κάνει μόνο με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, αλλά και με «το ότι, όσοι γύρω μας επενδύουν στην αστάθεια, κρίνουν πως μπορούν να δοκιμάζουν τώρα τις αντοχές μας».
«Τώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να πει το μεγάλο “όχι” στην Ευρώπη, η κυβέρνηση οφείλει να μην ανεχθεί καμία παρόμοια προκλητικότητα και να το δείξει άμεσα και αποφασιστικά», κατέληξε. 
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αν η χώρα του σχεδιάζει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα τη υφαλοκρηπίδας και απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει η ελληνική πλευρά να έχει αρχίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.
Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα αποτελούσε σοβαρό αδίκημα και καταπάτηση του διεθνές δίκαιου της θάλασσας».
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: