Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Εάλω η πόλις

Ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μας βύθισε όλους σε σκέψεις και απορίες, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;
Σε μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, όλα δείχνουν πως εμείς είμαστε οι λίγοι και οι άλλοι οι πολλοί. Λίγοι είμαστε οι ρομαντικοί που εμμένουμε στις πατριωτικές αξίες, στην πίστη στον ελληνισμό, στην επιλογή να λιμοκτονήσουμε παρά να πουλήσουμε την γη μας σε ξένους, στην επάξια συνέχιση της παρακαταθήκης των προγόνων μας.
Η Χιμάρα οδεύει πλέον στα χνάρια της πόλης των Αγίων Σαράντα με την ευλογία των κατοίκων της. Σε λίγο καιρό, θα μιλάμε για ελληνισμό στην πόλη μας και θα κοιτάμε αριστερά δεξιά να μην μας ακούει κανείς, ταυτόχρονα η ανάπτυξη θα ευνοήσει τους ξένους που θα κατέχουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα τουριστικά θέρετρα. Τότε όμως θα είναι αργά. Θα διηγούμαστε τα κατορθώματα της κάποτε ελληνικής Χιμάρας και των κατοίκων της που εναντιώθηκαν στο αλβανικό κατεστημένο και τους υπερεθνικιστές αλβανούς πρωθυπουργούς. Και όταν τα χρόνια περάσουν αυτό θα γίνει μια μακρινή ανάμνηση και όσοι θα επιδιώξουν να το επαναλάβουν θα χαρακτηριστούν ονειροπόλοι.
Παρατυπίες αρκετές, όπως περιμέναμε άλλωστε. Εξαγορά ψήφων με την ταρίφα να ξεκινάει απο 50€, η συντριπτική πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής ήταν άνθρωποι της αριστερής συμμαχίας και μόλις ένας του ΚΕΑΔ με αποτέλεσμα κάθε αμφισβητούμενη ψήφος των σοσιαλιστών να προσμετράτε ενώ του ΚΕΑΔ να ακυρώνετε, οι ηλικιωμένοι που θα ψήφιζαν την αριστερή συμμαχία συνοδεύτηκαν απ' τα παιδιά τους στα παραβάν και ψήφισαν κάτι που δεν έγινε στις περιπτώσεις ανθρώπων που υποστήριζαν ΚΕΑΔ.
Αν σταθούμε μόνο στις ψήφους στον παλαιό δήμο Χιμάρας, η διαφορά ήταν στις 770. Σε δυο περιοχές όπου το κόμμα ήταν ανύπαρκτο, στο Λούκοβο και την Βράνισα, τελικά το ΚΕΑΔ κατέλαβε την δεύτερη θέση.
Αυτό που αρκετοί δεν έχουν καταλάβει, είναι πως και χωρίς την νέα διοικητική διαίρεση αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πολλά χρόνια πριν κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Τότε λέγαμε πως με σκοπό την πληθυσμιακή αλλοίωση της περιοχής μας, το αλβανικό κράτος έστελνε οικογένειες απ' τη βάθη της χώρας να εγκατασταθούν μόνιμα στην Χιμάρα και στην πορεία να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Ε αυτό λοιπόν έχει ήδη γίνει, αυτό που φοβόμασταν έγινε πράξη και δείχνει μη αναστρέψιμο.
Καταδικάσαμε τα παιδιά μας και τον τόπο μας για τριάκοντα αργύρια (πεντήκοντα) και είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν έχασε ο Μπελέρης σε αυτές τις εκλογές, έχασε η Χιμάρα.
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι...
- See more at: http://himara.gr/4594-ealo-i-polis#sthash.pOjpz3rR.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: