Προκαλεί το Κόμμα των Τσάμηδων- "Λαϊκιστής και Χωριάτης" ο Υπ Εξ της Ελλάδος!- Shpëtim Idrizi:Kotzias, si Napoleon Zerva. Deklaratat e tij, retorikë neonaziste në mes të Tiranës

Kreu i PDIU­së, Shpëtim Idrizi, ka reaguar pas deklaratave të ministrit të Jashtëm grek në Tiranë. Idrizi thotë se deklaratat e tij janë folklorike dhe provinciale. Ai tha se është turp për një përfaqësues të vendit të Aristotelit, të vijojë me një retorikë neonaziste në qendër të Tiranës. “Jam thellësisht i zhgënjyer për deklaratat e papërgjegjshme të Ministrit të Jashtëm Grek, Nikos Kotzias në Tiranë në lidhje me çëshjten çame. Me sa duket z. Kotzias ka përzgjedhur të mësojë historinë e ekstremit të djathtë të Napoleon Zervës dhe jo ashtu sIç ka ndodhur në të vërtetë. Qëndrimi i tij ndaj çështjes çame, duke kërkuar edhe një herë “fajtorët“ te viktimat është një qëndrim folklorik, tipik i provincializmit ballkanik dhe në kontrast të dukshëm nga qëndrimi fisnik e me vlera evropiane që mbajti një ditë më parë Presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Shultz, i cili kërkoi falje për masakrat e nazizmit. Natyrshëm lind pyetja: Po ju z. Kotzias do të kërkoni falje për 5100 të vrarë, të masakruar e të përçunduar nga një bashkëpunëtor i nazizmit si Napoleon Zerva? Po për pjesën tjetër të dëbuar në një spastrim të pastër etnik? Për 5900 shtëpi të djegura e të shkatërruara? Për dhjetra çamë ortodoksë të vrarë brutalisht për të dhënë shembullin të pjesa tjetër? Është turp për një përfaqësues të vendit të Aristotelit, të vijojë me një retorikë neonaziste në qendër të Tiranës. Batalioni “Çamëria” dhe batalioni “Ali Demi” janë faktet historike që askush nuk mund t’i mohojë. Ata që luftuan paepur nazistët, të cilët sot z. Kotzias i mbron me fanatizëm, janë shembulli i gjallë i luftës së drejtë të shqiptarëve të Çamërisë. Ligji i luftës mes dy vendeve, një fantazëm historike që u miratua nga kryetari i Partisë Nacional­Socialiste Greke, Metaksas, fatkeqësisht sot mbretëron si ligj dhe si mendësi në qeverinë e re greke, që me sa duket ka humbur çdo lidhje ne antifashizmin nga buron dhe ka kaluar në përqafimin e ideve të papranueshme për Evropën. Çdo mendje e shëndoshë beson tek drejtësia evropiane dhe jo te falimentuesit e një vendi evropian, që sot kanë humbur busullën e orientimit të tyre historik e politik”, tha Idrizi.

Pra z Idrizi na jep mësime historie kur gjithë bota e di të vërtetën dhe flet për nacionalizma kur vetë ekziston vetëm të strehës së fundit të horrave. Ky bashkë me bashkëpunëtorët e tij janë persona të rrezikshëm të cilët duhet të izolohen nga shoqëria shqiptare.
Ο πρόεδρος του φασιστικού κόμματος των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζη , αντέδρασε μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και ανέφερε πως οι δηλώσεις του είναι λαϊκιστικές και επαρχιακές, με λίγα λόγια ονόμασε τον Υπουργό Εξωτερικών με λαϊκιστή χωριάτη. Ο Ιντρίζη είπε πως είναι ντροπή για έναν εκπρόσωπο της χώρας του Αριστοτέλη να συνεχίζει την νεοναζιστική ρητορική στο κέντρο των Τιράνων. «Είμαι βαθιά απογοητευμένος από τις ανεύθυνες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στα Τίρανα σε σχέση με το «τσάμικο». Από τι φαίνεται ο κ Κοτζιάς έχει επιλέξει να μάθει την ιστορία του δεξιού εξτρεμισμού του Ναπολέων Ζέρβα και όχι όπως στην πραγματικότητα έχουν συμβεί. Η στάση του απέναντι στο «τσάμικο» ζητώντας άλλη μια φορά τους ενόχους στα θύματα είναι λαϊκισμός, τυπικά βαλκανικό επαρχιακό και σε εμφανέστατη αντίθεση με την ευγενή στάση και με ευρωπαϊκές αξίες που κράτησε μια μέρα νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτζ, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για τις σφαγές του ναζισμού. Γεννάτε φυσικά το ερώτημα: Εσείς κ Κοτζιά θα ζητήσετε συγνώμη για τους 5100 νεκρούς, κατασπαραγμένους και σακατεμένους από τον συνεργάτη των ναζιστών όπως ο Ναπολέων Ζέρβας; Για τους υπόλοιπους  που εκδιώχτηκαν κατά την εθνική εκκαθάριση ; Για τα 5900 σπίτια που κάηκαν και καταστράφηκαν; Για τους δεκάδες ορθοδόξους τσάμηδες που σκοτώθηκαν βίαια για να δώσουν το παράδειγμα στους άλλους; Είναι ντροπή για έναν εκπρόσωπο της χώρας του Αριστοτέλη να συνεχίζει μια νεοναζιστική ρητορική στο κέντρο των Τιράνων. Η μεραρχία «Τσαμουριά»  και η μεραρχία «Αλή Ντέμη» είναι ιστορικές αποδείξεις που κανείς δεν μπορεί να τα αρνηθεί. Αυτοί πολέμησαν σκληρά τους ναζιστές, τους οποίους ο κ Κοτζιάς τους προστατεύει με φανατισμό, είναι ζωντανό παράδειγμα του δίκαιου πολέμου των αλβανών της Τσαμουριάς. Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα ιστορικό φάντασμα που εγκρίθηκε από το πρόεδρο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Μεταξά, και δυστυχώς σήμερα βασιλεύει ως νόμος και ως πρόταση στην νέα ελληνική κυβέρνηση, που από τι φαίνεται έχει χάσει κάθε σχέση με τον αντι-φασισμό από όπου και προέρχεται και έχει περάσει στον εναγκαλισμό των απαράδεκτων ιδεών από την Ευρώπη. Κάθε δυνατό μυαλό πιστεύει στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και όχι αυτών που χρεοκόπησαν μία ευρωπαϊκή χώρα, που σήμερα έχουν χάσει και το ιστορικό και πολιτικό προσανατολισμό τους».

Άρα ο κ Ιντρίζη χωρίς να έχει ίχνος ευσυνειδησίας και της μορφωτικής κατάντιας στην οποία βρίσκεται μαζί με τους βαθιά νυχτωμένους συνεργάτες του μας προσβάλλει όλους μαζί με τις ακραίες εκφράσεις του. Δίνει μαθήματα δημοκρατίας στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία ενώ οι απόγονοι του μογγόλοι ζούσαν ακόμα πάνω στα δέντρα. Δεν βλέπει ότι στην Αλβανία ζει και υπάρχει μόνο επειδή αυτή η χώρα δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία και συνεχίζει ως άλλος υποκριτής να κάνει και τον ιστορικό σε θέματα που είναι ξεκάθαρα σ΄ όλο τον κόσμο.  Μάλλον ξέχασε ο άνθρωπος πως έπρεπε να ήταν δίπλα με τον Σούλτζ και αυτός να ζητήσει συγνώμη για τους προγόνους του. Χρειάζεται άμεση και σκληρή απάντηση από όλους μας και ειδικά από την κυβέρνηση.

Σχόλια