Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Νέα εποχή στο Γενικό Προξενείο Κορυτσάς. Ανέλαβε ο νέος Γ.Π κ Αλαμάνος Γεώργιος.

proxeneio_korytsa

Μία νέα εποχή ξεκίνησε, στο Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς, σε μια δύσκολη περίοδο γεμάτη από ιστορικές συγκυρίες. 
Από εχτές το μεσημέρι ανέλαβε το καθήκον του ο νέος Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κ Αλαμάνος Γεώργιος, όπως επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Εξ όπου σήμερα έγινε η αλλαγή του ονόματος του Προξένου. 
Εμείς από την μεριά μας πρώτα τον καλωσορίσουμε, τον υποδεχόμαστε με χαρά στην Μαρτυρική και Ελληνικότατη Κορυτσά. Τα μάτια μας είναι σ΄αυτόν, Περιμένουμε πολλά. Ελπίζουμε πως θα κάνει το καλύτερο δυνατόν και θα βαδίσει στα χνάρια του προηγούμενου Προξένου κ Ιωάννη Πεδιώτη. 
Το προβλήματα που κατά την γνώμη μας πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα, είναι: 1. Τα οικονομικά προβλήματα του Ελληνοαλβανικού Σχολείου Όμηρος με το προσωπικό απλήρωτο για έξι μήνες πιά, και 2. Την άμεση συγκέντρωση όλων των τοπικών πολιτικών  δυνάμεων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας με στόχο την ανασυγκρότηση και καλύτερη οργάνωση που θα φέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θα φανούν κατά τις επόμενες εκλογές. 
Επείγει όμως το πρώτο. Χωρίς το σωστή λειτουργία του Σχολείου μας η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της περιοχής κινδυνεύει με αφανισμό. Ζούμε σε δύσκολες εποχές για το λόγο αυτό και τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα και αποτελεσματικά. 
Καλωσορίσατε και Καλή Επιτυχία κ Αλαμάνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.