Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστιο πλήγμα για την ελληνική εκπαίδευση των Χιμαριωτών

Με την συμπλήρωση 9 ετών από την επαναλειτουργία του σχολείου Όμηρος Χιμάρας, όπου οι μαθητές διδάσκονταν την ελληνική γλώσσα σε επίπεδο δημοτικού και γυμνασίου, προέκυψε ένα πρόβλημα που δυστυχώς είχε πολύ άσχημη κατάληξη.
Η πρώτη φουρνιά των μαθητών που εντάχθηκε στην πρώτη δημοτικού το 2006, το σχολικό έτος 2014-2015 ολοκλήρωσε τις τρείς τάξεις του Γυμνάσιου. Το πρόβλημα είναι πως το εκπαιδευτήριο Όμηρος δεν διαθέτει λύκειο και παρόλο που έγιναν αρκετές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ώστε να λυθεί το πρόβλημα, το αγκάθι πάντα ήταν το θέμα των εγκαταστάσεων αφού οι μαθητές δεν χωρούν στο κτίριο που βρίσκετε το Γυμνάσιο και το Δημοτικό. Η επικρατέστερη λύση όπως όλα έδειχναν ήταν η χρήση του παλιού σχολείου στην Παλαιά Χιμάρα, όμως οι διαδικασίες κόλλησαν στην άδεια του αλβανικού υπουργείου παιδείας που ουδέποτε ενέκρινε το σχέδιο αυτό.
Κάποιοι μιλούν και για ευθύνες του απερχόμενου αναπληρωτή συντονιστή εκπαίδευσης, καταγγέλλουν πως δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την λύση του προβλήματος και δεν ενημέρωσε εγγράφως πως με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς αρκετά παιδιά θα αναγκάζονταν να μεταπηδήσουν στο αλβανικό σχολείο.
Ώς αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, 25 παιδιά περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ώστε να φοιτήσουν στο Λύκειο του εκπαιδευτηρίου Όμηρος. Η λύση δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο και ως μόνη εφικτή λύση να φαντάζει η ένταξή τους στο λύκειο του αλβανικού σχολείου.
Εννέα χρόνια πεταμένα στα σκουπίδια, κρίμα.
Ζητείται λύση επειγόντως!
- See more at: http://himara.gr/4765-terastio-pligma-gia-tin-elliniki-ekepedeysi-ton-ximarioton#sthash.bcaJMH9J.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: