Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Οι Αλβανοί ζητούν ν΄αναγνωριστεί "Γενοκτονία Τσάμηδων" !! - Balli Kombëtar "Të njihet genocidi i Çamëve".. tralala - tralala .

Në muajin shtator të vitit të ardhshëm do të organizohet kongresi i parë Ndërkombëtar i Çamërisë, qëllimi i së cilës është përgatitja e katër dosjeve për të zgjidhjen e çështjes Çame, dosje këto të cilat do kalojnë përmes njohjes nga organizmat ndërkombëtar të drejtësisë që nga ajo e Hagës e deri në Strasburg.
Kurse, më 28 nëntor në Luksemburg, shoqata demokratike shqiptare Den-Haag në Holandë do të organizojë një protestë paqësore për njohjen e gjenocidit ndaj popullsisë shqiptare të Çamerisë.
Sekretari i përgjithshëm i Këshillit Kombëtar të Çamërisë, Lisen Bashkëkurti, ka deklaruar se synimi i katër këtyre dosjeve është njohja e gjenocidit në popullin çamë, provat ndërkombëtare kundër popullit çamë të aplikuar nga qeveritë greke, që nga viti 1913, deri në vitin 1945, ripratrotizimi i popullsisë së shpërngulur me forcë, si dhe rikthimi i pronave.
Këto deklarata ai i bëri gjatë tryezës shkencore me temë “Balli Kombëtar, Çamëria dhe Trojet Etnike Shqiptare”, organizuar nga Shoqata Demokratike Shqiptare “Çamëria” dhe Balli Kombëtar, me të cilëndo të bëhet sensibilizimi i çështjes së pazgjidhur të popullit shqiptar të Çamërisë.
Bashkëkurti tha se këto janë të drejta ndërkombëtare civile të cilat duhet të i njihen dhe të i respektohen shtetit Çamë.
Kryetar i Ballit Kombëtar të Kosovës, Selmon Berisha, tha se Balli Kombëtar tash e pesë vite është duke punuar për çështjen çame, platforma e së cilës është Bashkim Kombëtar. Ai tha se çështja çame për herë të parë po hynë në sistemin amerikan dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, bashku me ato të perëndimit e mbështesin qëllimin e Ballit Kombëtarë, por ai nuk ka konkretizuar se në çfarë mbështetje i kanë dhënë Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Këshilli Kombëtar për Çamërinë për të parën herë është themeluar në fund të shtatorit në Holandë, në mënyrë që ky Këshilli të jep orientimin e tij strategjik që çështja e Çamërisë të kalojë përmes ndërkombëtarizmit, si dhe organizmave dhe institucioneve ndërkombëtare.

Koment:

1.      Nuk mund të mungonin të dështuarit që kërkojnë një rol atje ku nuk kanë asnjë vlerë gjetën nacionalizmin me çështje inekzistuese. Kështu Liseni me AKZ dështoi dhe tani u bë kryetar gjetkë, dështimi do ngushëllim dhe i duke xheç bën pasi aplikon ato sa ka marrë si urdhër nga babai i tij Erdogan dhe Turqia. E si të mos ishte atje dhe kryehajduti dhe mashtruesi Nikolla Marko, një person me tregues inteligjence -150 dhe që për të jetuar ofendon këdo vjedh këdo, me pretekstin e patriotizmit. Pra çeta e të dështuarve u bashkua me qëllime të mëdha. Të dështuarit vetëm për të vjedhur diçka mblidhen sepse nuk kanë asnjë aftësi tjetër. 

Προσπάθειας ανάδειξης ανύπαρκτης γενοκτονίας από τους Αλβανούς.
Πρόκειται για ένα κίνημα από επικίνδυνους και εθνικιστικούς αλβανικούς κύκλους με ύποπτους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να εγείρουν θέμα «γενοκτονίας» τσάμηδων.

Έτσι όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσόβου κυρίως:
Κατά το μήνα Σεπτέμβριο του επόμενου έτους θα γίνει το πρώτο Διεθνή Συνέδριο Τσάμηδων με στόχο να δημιουργηθούν εκεί τέσσερεις φάκελοι για την επίλυση του «Τσάμικου Ζητήματος», αυτοί οι φάκελοι θα σταλούν στους Διεθνής Οργανισμούς Δικαιοσύνης όπως η Χάγκη και το Στρασβούργο.
Στις 28 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, ο Δημοκρατικός Αλβανικός Σύλλογος Den-Haag, στην Ολλανδία θα οργανώσει, ειρηνική διαμαρτυρία για την αναγνώριση της γενοκτονίας του αλβανικού πληθυσμού της Τσαμουριάς.
Ο Γενικό Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς ο Λισέν Μπασκούρτη, δήλωσε πως ο στόχος αυτών των φακέλων είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας του τσάμικου λαού, τα διεθνή στοιχεία εναντίων του τσάμικου πληθυσμού που εφαρμόσθηκαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, από το έτος 1913 έως το 1945, ο επαναπατρισμός του δια της βίας εκτοπισμένου πληθυσμού, όπως και η επιστροφή των περιουσιών.
Αυτές τις δηλώσεις έκανε κατά την επιστημονική συζήτηση με θέμα «Το Εθνικό Μέτωπο, η Τσαμουριά και τα Πατρώα Εθνικά Αλβανικά εδάφη», που διοργανώθηκε από το Δημοκρατικό Αλβανικό Σύλλογο «Τσαμουριά» και το Εθνικό Μέτωπο, και με οποιοδήποτε τρόπο να αναδειχθεί το άλυτο πρόβλημα του αλβανικού λαού της τσαμουριάς.
Ο Μπασκεσκούρτη είπε πως αυτά είναι διεθνή πολιτικά δικαιώματα που πρέπει να αναγνωριστούν στο Τσάμικο Κράτος.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου του Κόσσοβου, Σελμόν Μπερίσα, είπε πως το Εθνικό Μέτωπο εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται για το «τσάμικο» ζήτημα, βάση της οποίας είναι η Εθνική Ένωση (Μεγάλη Αλβανία),. Αυτός είπε πως το τσάμικο για πρώτη φορά εισάγετε στο αμερικανικό σύστημα των ΗΠΑ, μαζί με αυτούς της δύσης που στηρίζουν το σκοπό του Εθνικού Μετώπου, αλλά αυτό δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για το τι είδος βοήθειας του έχουν δώσει οι ΗΠΑ.
Το εθνικό Συμβούλιο για την Τσαμουριά για πρώτη φορά έχει θεμελιωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία με στόχο αυτό το Συμβούλιο  να προσανατολίζει στρατηγικά τον αγώνα  για την διεθνοποίηση του τσάμικου ζητήματος σε κάθε διεθνή οργανισμό.

Σχόλιο.
1.      Αυτό σημαίνει αυθάδεια: Να μην έχει ιστορία και να προσπαθείς να φτιάξεις, να είσαι συνεργάτης των φασιστών και να το παίξεις θύμα.
2.      Εμείς αλλάζουμε την ιστορία, την πραγματικότητα, αρνούμαστε την αλήθεια διά αριστερών υπουργών και οι  αγράμματοι και ανιστόρητοι αλβανοί, στήνουν με τη βοήθεια των εχθρών ψεύτικες γενοκτονίες.
3.      Ο Γραμματέας τους ο Λυσέν Μπασκούρτη, πρώην πρέσβεις Αλβανίας την Άγκυρα, δίπλα του Κοσσοβάροι εθνικιστές και δεν έλλειπε ούτε ο ψευτο-παπάς , αρχικλέφτης Νικόλα Μάρκο ορκισμένος εχθρός του Αρχιεπισκόπου μας αν και πρόκειται για την προσωποποίηση της ανοησίας.  Καταλαβαίνετε τώρα τι γίνεται και ποιος τους βοηθάει.
4.      Ελπίζουμε να μην οδηγηθούμε στη εξαφάνιση επειδή αρνηθήκαμε και ξεχάσαμε την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1446) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (383) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (255) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (236) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) Κορυτσά-Korçë (120) shqip (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (104) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (62) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (46) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (39) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (35) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (24) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)