Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Αλβανικό αλιευτικό αμφισβήτησε τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα ανατολικά της Κέρκυρας

Χθες το πρωί, στις 10:45 πμ, στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα έφτασε σήμα για βοήθεια από το μικρό αλιευτικό MARIO 1 το οποίο κατήγγειλε πως παρενοχλήθηκε από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού σώματος εντός τον χωρικών υδάτων της Αλβανίας.
Ο πλοίαρχος του λιμανιού ζήτησε την αποστολή του σκάφος P-117 του αλβανικού λιμενικού στο σημείο που βρισκόταν το Αλβανικό αλιευτικό.
Τα δύο μέλη του πληρώματος όταν επέστρεψαν στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα ανέφεραν πως το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού σώματος τους παρενόχλησε και ζήτησε την αποχώρηση τους από το σημείο λέγοντάς τους πως βρισκόταν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων. Όπως καταγγέλλουν στον Αλβανικό τύπο, τα δύο μέλη του πληρώματος, δέχτηκαν βρισιές και απειλές από το πλήρωμα του Ελληνικού σκάφους και επέμεναν ότι βρισκόταν εντός των Αλβανικών χορικών υδάτων.
Σε ανακοίνωση της Αλβανικής Αστυνομίας σχετικά με το θέμα, το Αλβανικό αλιευτικό βρισκόταν στο νότιο άκρο τον Αλβανικών θαλάσσιων συνόρων και εντός Αλβανικών χωρικών υδάτων. Επίσης διευκρίνισε πως το Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού δεν είχε περάσει εντός των Αλβανικών χωρικών υδάτων, προσπαθώντας να μη δώσει χώρο σε περαιτέρω σχόλια η και έκταση στην σοβαρότητα του συμβάντος.
Από την άλλη μεριά, η Αλβανική αστυνομία ζήτησε από το πλήρωμα του αλιευτικού, τον Andri Mane και τον Aurel Shyle, επιπλέον εξηγήσεις για το συμβάν καθώς η Αλβανική αστυνομία γνωρίζει για την συνήθεια των Αλβανών ψαράδων να ψαρεύουν λαθραία σε Ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς η ανεξέλεγκτη αλιεία έχει εξαντλήσει την ψαριά εντός στα Αλβανικά νερά.Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: