ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

10η Σύνοδος Ολομέλειας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου στα Τίρανα 18-19.2.2016 – Επιτυχής παρέμβαση Ελληνικής Αντιπροσωπείας- Βράβευση Δημάρχου Λέσβου, κ. Γαληνού

10453468_601297923355185_5492923761214353487_nΟλοκληρώθηκε την Παρασκευή, 19.2.2016 στα Τίρανα η 10η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου με θέμα τις κυριότερες προκλήσεις, πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές  ευρύτερης περιοχής Μεσογείου και ειδικότερα το προσφυγικό ζήτημα. Κατά την πρώτη ημέρα της Συνέλευσης, 18.2.2016, ο Γ.Γ Ηνωμένων Εθνών, κ. Ban Ki-moon, απέστειλε εναρκτήριο χαιρετισμό. Κατόπιν παρεμβάσεως Ελληνικής Αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τους Βουλευτές, κ.κ. Αυλωνίτου, Μπαλωμενάκη, Παπακώστα, τον υπάλληλο Δ/νσης Ευρωπαϊκών Σχέσεων Βουλής, κ. Χονδρονάσιο, τον Πρέσβυ Πρεσβείας Ελλάδος στα Τίρανα, κ. Ροκανά και τη Σύμβουλο Επικοινωνίας Πρεσβείας, κ. Σερβιτζόγλου,  ο Πρόεδρος  αλβανικής Βουλής, κ. Μέτα κατά την ομιλία του εξέφρασε δις την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα, στηρίζοντας τις θέσεις ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό θέμα. Τόνισε ότι η συγκυρία επιβάλλει μία ευρωπαϊκή, συλλογική, ανθρωπιστική λύση, ότι οι άμεσα πληγείσες χώρες  πρέπει να έχουν την αρωγή όλων, και τάχθηκε υπέρ της ζώνης Σένγκεν. Ο Πρόεδρος Μέτα εδέχθη ασμένως να συμπεριληφθεί  δήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στην εναρκτήρια ομιλία του, καθώς και στη Συνέντευξη Τύπου με το πέρας Συνέλευσης. Η Ελληνική Αντιπροσωπεία έκανε επιτυχή παρέμβαση στον Προεδρεύοντα της ΚΣΜ προκειμένου να διασφαλισθεί στήριξη στις θέσεις ελληνικής κυβέρνησης. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, κ. Εντι Ράμα, εξέφρασε, επίσης, δύο φορές κατά τον χαιρετισμό του την συμπαράστασή του προς την Ελλάδα και τόνισε ότι οι χώρες της Ε.Ε και Μεσογείου οφείλουν να φανούν αλληλέγγυες ως προς Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρωθυπουργός Αλβανίας, κ. Ράμα, όσο και ο Πρόεδρος Αλβανικής Βουλής, κ. Μέτα, στις παρεμβάσεις τους έκαναν ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση θυμάτων προσφυγικών ροών και εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στην Ελλάδα.
Στη Σύνοδο, σημειώνουν οι ε/φ, έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από όλες σχεδόν  τις χώρες Μεσογείου.
Κατά την τελευταία ημέρα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης έλαβε χώρα τελετή βράβευσης ατόμων, Οργανισμών και Θεσμών, που ξεχώρισαν μέσα από το έργο, την δέσμευση, τα επιτεύγματά τους και την συστηματική προώθηση την Ιδεωδών της Μεσογείου. Μεταξύ των οχτώ βραβευθέντων, τιμητική διάκριση έλαβε και ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, ο οποίος κατά την ομιλία του ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια ευθύνης του, υπογράμμισε τα πραγματικά αίτια και πρότεινε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Τα κεντρικά σημεία ομιλίας Δημάρχου Λέσβου συμπεριλαμβάνονται  στην Διακήρυξη Δήμου Λέσβου, η οποία διενεμήθη στους Έλληνες Βουλευτές και υπόλοιπους βραβευθέντες.
Με το πέρας εργασιών 10ης Ολομέλειας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  Μεσογείου ακολούθησε γεύμα εργασίας, κατά το οποίο η Ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για ζητήματα Ελληνικής Ομογένειας από τον Βουλευτή και Πρόεδρο ΚΕΑΔ, κ. Ευάγγελο Ντούλε και Πρόεδρο ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Λεωνίδα Παππά.

10h PAM 2

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.