ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

Παράρτημα Ομόνοιας Θεσσαλονίκης για την ψήφο των Βορειοηπειρωτών

Παρακολουθώντας τα τελευταία γεγονότα στην Αλβανία, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της  Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ  και πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ Παράρτημα Θεσσαλονίκης Αγγελική Φίλου, ενημέρωσε τον βουλευτή ΝΔ Κο Θεόδωρο Καράογλου για τις πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι η Αλβανική  Βουλή  ψήφισε νόμο σύμφωνα με τo οποίo θα εγγράφεται η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας των πολιτών στα μητρώα του ληξιαρχείου (κάτι που δεν υπήρχε στον προηγούμενο νόμο). Με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται στην πράξη από τους εκλογικούς καταλόγους όλοι αυτοί που διαμένουν στο εξωτερικό και το δηλώσουν, μεταξύ των οποίων και οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό διαμένουν στην Ελλάδα.
Ο Βουλευτής ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου κατέθεσε στις 19 Φεβρουαρίου 2016, στη Βουλή των Ελλήνων σχετική επερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Κο Νικόλαο Κοτζιά όπου τον καλεί να απαντήσει αν :
–     Μπορεί να επιβεβαιώσει το αρμόδιο Υπουργείο εάν όντως η Βουλή της Αλβανίας επεξεργάζεται τέτοια πρόταση νόμου που να στερεί την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους χιλιάδες Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα ή γενικότερα εκτός αλβανικού εδάφους;
–     Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο σε επίπεδο διμερών σχέσεων προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ομογενών Βορειοηπειρωτών στις εκλογές της Αλβανίας;
Οι Βορειοηπειρώτες αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την απάντηση του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών, ενώ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.