Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ΚΕΑΔ


Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα το Συνέδριο του κόμματος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Αντώνης Μαρκόπουλος, συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής,  ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ενότητα της ελληνικής μειονότητας για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό ελληνικό κόμμα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση. Επιπλέον, εκλαμβάνοντας ως παράδειγμα τα προβλήματα της αλβανικής μειονότητας της FYROM, υπενθύμισε στην παριστάμενη αλβανική ηγεσία πως ο δρόμος των χωρών των Βαλκανίων για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περνά μέσα και από το σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν απογόνοι αγωνιστών του αντικατοχικού - αντιφασιστικού αγώνα, να συνεργάζονται με απογόνους δοσιλόγων και συνεργατών των ναζί, καταδικασμένων και από την τότε αλβανική αντιστασιακή ηγεσία.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: