Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τούρκος ιστορικός βρίζει τον Γεώργιο Καστριώτη στο τάφο του στην Λίσσο. - Historiani turk fyen Gjergj Kastriotin në varrin e tij.




Σκάνδαλο άνευ προηγουμένου έγινε στο τάφο του ήρωα Γεωργίου Καστριώτη του λεγόμενου Σκεντερμπέϊ  στην Λίσσο. O τούρκος ιστορικός Talha ....


 Një skandal i paprecedentë ka ndodhur tek varri i Heroit Gjergj Kastriot Skenderbeu në Lezhë....
........................




Historiani turk, Talha Uğurluel gjatë një vizite në Lezhë tek varri i Skënderbeut ka sharë dhe ofenduar heroin tonë kombëtar. Ndër të tjera turku thotë: “Skënderbeu nuk bëri luftë, por plaçkitje, terror mbi gra, fëmijë dhe pleq të pambrojtur. Ai ishte sikurse është sot PKK”. 
I shoqëruar nga duartrokitjet e vizitorëve turq, historiani është shprehur. “Shqiptarët këtej e tutje duhet të zgjedhin sesi te jetojnë: si Mehmet Akif Ersoy shqiptar, por besnik i Osmaneve, apo si Skënderbeu tradhtar”.
Historiani turk njihet si një studiues i periudhës osmane. Veç publikimeve historike ai drejton edhe disa ture turistike për qytetarët turq në vendet e rajonit. Qëllimi i tureve është njohja e historisë së Perandorisë turke në zonat kur dikur shtrihej perandoria. Fjalimi që mban në video është pjesë e leksioneve që ai mban edhe në universitetet turke, fatkeqësisht me shumë mllef e gënjeshtra për heroin, por dhe me të vërteta mbi historinë shqiptare të cilat nuk i dëgjon dot veshi i mësuar me gënjeshtra të historisë shqiptare.
Ajo që të bën përshtypje është se nuk ka asnjë reagim zyrtar mbi këtë çështje dhe askush nuk është prononcuar.
Por si të reagosh kur vetë kryeministri yt qëndron në një “makinë” që e nget kryeministri Turk. Gjeni tani kush është Mehmet Akifi.
Zbulimi u bë nga një faqe me emrëtimin “Feja e Shqiptarit është Europa”

O τούρκος ιστορικός Talha Uğurluel  που επισκεπτόταν την περιοχή μαζί με ομάδα τουριστών από την Τουρκία, όταν βρέθηκε στο τάφο του Γεωργίου Καστριώτη άρχισε τις βρισιές και τις προσβολές. Μεταξύ άλλων είπε: «Ο Σκεντερμπέϊ δεν έκανε πόλεμο απλώς λεηλάτησε, τρομοκράτησε ανυπεράσπιστες  γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Αυτός ήταν όπως είναι τώρα το ΠΚΚ».
Συνοδευόμενος από τα χειροκροτήματα των συμπατριωτών του συνέχισε να λέει: (δείχνοντας τις ασπίδες) «Όλες οι ασπίδες που βλέπετε είναι από επαναστάσεις που έκανε, όχι εναντίων του Οθωμανικού στρατού αλλά εναντίων των γυναικών, των παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό δεν ονομάζεται πόλεμος αλλά πλιάτσικο»…. « Επειδή ο Σουλτάνος Σελίμ έβλεπε τον κόσμο που ερχόταν και προσκυνούσε στο τάφο του Σκεντερμπέϊ  μετέτρεψε την εκκλησία σε τζαμί,»……  «Άκου εσύ που γράφεις, πριν από λίγο ήμασταν στην Σκόδρα όπου και επισκεφτήκαμε το τάφο του Χασάν Πασά όπου κλάψαμε, τραγουδήσαμε και προσευχηθήκαμε και σήμερα είμαστε στο τάφο του Σκεντερμπέϊ αλλά δεν θα προσευχηθούμε γιατί εκείνος (ο Χασάν) έζησε με τιμή και πιστός στο Σουλτάνο, ενώ αυτός έζησε σαν αρπακτικό των βουνών και πέθανε ως τέτοιος. Οι Οθωμανοί δεν σκλάβωσαν τους αλβανούς»…« Οι αλβανοί από δω και πέρα πρέπει να διαλέξουν πως θα ζήσουν: όπως ο Μεχμέτ Ακιφ Ερσού αλβανός, και πιστός στους Οθωμανούς, η όπως ο Σκεντερμπέϊ προδότης».
Ο τούρκος ιστορικός είναι γνωστός για τις μελέτες του κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός από τις διάφορες ιστορικές  δημοσιεύσεις που κάνει αναλαμβάνει και την τουριστική ξενάγηση για τους τούρκους τουρίστες στην περιοχή. Ο στόχος των ταξιδιών αυτών είναι η γνωριμία με την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο λόγος του ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο και είναι μέρος των ξεναγήσεων αλλά και των εκφωνήσεών του κάνει σε διάφορα τουρκικά πανεπιστήμια, δυστυχώς με πολύ μίσος και ψέματα για το μεγάλο αυτό ήρωα  αλλά και βασικές αλήθειες που δεν αντέχει η αλβανική προπαγάνδα και ιστορία.
Σου προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός πως κανένας εκπρόσωπος των θεσμών δεν έχει δηλώσει κάτι περί του θέματος. Αλλά πώς να αντιδράσει κανείς όταν ο Ράμα έχει οδηγό τον Ερντογάν και μοιάζει απόλυτα στο Χασάν Πασά που αναφέρεται πιο πάνω.
Η αποκάλυψη έγινε από μια σελίδα facebook με την ονομασία, «Η θρησκεία του Αλβανού είναι η Ευρώπη»


Δεν υπάρχουν σχόλια: