Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Ράμα: Οι Έλληνες έφτασαν στη Χειμμάρα το 1940, οι Αλβανοί τους έδωσαν ψωμί!


Δεν έχουν προηγούμενο οι νέες προκλήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

Με δηλώσεις του στην αλβανική Βουλή και προσωπική κόντρα με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντουλέ, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα προέβη σε νέα απίστευτη τοποθέτηση για τον ελληνισμό, στοχεύοντας αυτή τη φορά την Βόρεια Ήπειρο.

Ο ίδιος αφού επέμεινε στην αληθοφάνεια των επιχειρημάτων του περί Ακρόπολης, συνέχισε λέγοντας: 
"To γεγονός ότι τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε Αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά Αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική. Οι Έλληνες έφτασαν στη Χειμμάρα το 1940 στον πόλεμο με τους Ιταλούς, όπου ήταν πεινασμένοι με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί".

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνέχισε, θίγοντας το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων:"Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε “τσάμικο”, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών .

Η νέα αυτή απίστευτη δήλωσε μέχρι στιγμής έχει περάσει στα...ψιλά για την ελληνική κυβέρνηση που περιορίζεται μόνο στο θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών.

el.gr


O Ράμα σε νέο παραλήρημα

Επιμένοντας στη γραμμή...παραχάραξης της Ιστορίας που ακολουθεί κατά τρόπο εμμονικό, εδώ και καιρό, ο Αλβανός πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε χθες τις δηλώσεις του περί Ακρόπολης. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να χρεώσει στον κ. Ντούλε και στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Ο 52χρονος ηγέτης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το νέο χθεσινό του κοινοβουλευτικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας νωρίτερα μέσω Facebook ότι «η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει ανάμεσά μας».

Τακτική που ρέπει προς την προβοκάτσιαΗ τακτική Ράμα ρέπει πλέον προς την προβοκάτσια, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιλέγει να ευνοεί τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών και εν συνεχεία... να κατηγορεί τους ομογενείς επειδή διαμαρτύρονται για τις καταπιέσεις σε βάρος τους. Είναι προφανές ότι εάν υπάρξουν εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, γι' αυτό θα ευθύνονται αποκλειστικά τα Τίρανα και οι μεθοδεύσεις τους. Η κόντρα πάντως δεν δείχνει να εκτονώνεται αλλά αντιθέτως να οδεύει προς κλιμάκωση.

Εμμεση, αλλά σαφής απάντηση

Τις εθνικιστικές εξάρσεις του Εντι Ράμα στηλίτευσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Πολωνίας, Βίτολτ Βαστσικόφσκι, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «η Ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εκ των υστέρων μυθοπλασίες». «Σε όποιον αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Ιστορία, καλοδεχούμενος. Μόνο να μη φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι δική του και μάλιστα αποκλειστικά δική του και δεν είναι καν ελληνική. Τότε αυτός καταλήγει σε ανόητα συμπεράσματα», κατέληξε ο Ν. Κοτζιάς.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.