Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Επεισοδιακή συνεδρίαση στο ΥΠΕΞ Αλβανίας για το Νόμο Μειονοτήτων

αντιπαράθεση του Αντιδημάρχου Δρόπολης
Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τον νόμο  «Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανία», το Υπ. Εξωτερικών της Αλβανίας που έχει την αρμοδιότητα για την κατάρτιση του νόμου, κάλεσε σήμερα (19 – 01 – 2017) όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημάρχους και περιφερειάρχες) για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Από την Ελληνική Μειονότητα συμμετείχε μόνο ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μάνος εκπροσωπώντας το Δ. Δρόπολης. Ο κ. Μάνος ενημέρωσε την ομάδα εργασίας και τους υπόλοιπες συμμετέχοντες πως συμφωνεί με την πρόταση της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ που κατατέθηκε στις 26 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά σημεία της συγκεκριμένης πρότασης που είναι 1) ο προσδιορισμός της μειονότητας, 2) η μειονοτική εκπαίδευση και 3) η δημόσια χρήση της γλώσσας.
Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Δρόπολης προκάλεσε την αντίδραση κάποιων συμμετεχόντων, μετατρέποντας την όλη συζήτηση σε ελληνοαλβανική σύρραξη. Αξιοσημείωτη ήταν και η τοποθέτηση του υποδιευθυντή της Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων Αλβανίας κ. Χρήστου Γκότση (ελληνόβλαχος πρώην βουλευτής του ΚΕΑΔ) ο οποίος ήταν ο μόνος που στήριξε τον κ. Μάνο και τις θέσεις της Ομόνοιας.
Ανταποκριτής  «Φωνής της Ομόνοιας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: