Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Ο Τζορτζ Σόρος χορηγός της «μεγάλης Αλβανίας»


Δικαιώνεται η  «δημοκρατία» για τον ρόλο του κερδοσκόπου στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων
Μέγας «ευεργέτης» της Αλβανίας αποδεικνύεται ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, με τις εξελίξεις να δικαιώνουν 
πλήρως την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για «“Μπουρλότο” στα Βαλκάνια από τον Σόρος» (20/02/2017). Τα λόγια αυτά ανήκουν στον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ο οποίος δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Σόρος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο της αλβανικής εφημερίδας «Γκαζέτα Σκιπτάρε» ο Ράμα, αναφερόμενος στα επικριτικά άρθρα που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα στον αλβανικό Τύπο κατά του μεγαλοεπενδυτή, δήλωσε ότι απεχθάνεται εκείνους που ως χθες επωφελούνταν από τα χρήματα του Σόρος, ενώ σήμερα δαγκώνουν το χέρι που τους τάισε. Το χέρι αυτό, σύμφωνα με τον Ράμα, «βοήθησε την Αλβανία».

Δεν περνά απαρατήρητο το ότι την ίδια ημέρα με τη συνέντευξη Ράμα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζ. Γκάμπριελ επέκρινε την πολιτειακή ηγεσία των γειτονικών Σκοπίων γιατί δεν επέτρεπε τον σχηματισμό κυβέρνησης των Σοσιαλιστών με τους αλβανοφώνους...

Η ροή χρημάτων από τον Σόρος προς την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες έχει επισημανθεί πολλάκις από τη «δημοκρατία», που σημείωνε πρόσφατα: «Μπουρλότο στα Βαλκάνια επιχειρεί να βάλει εκ νέου ο καιροσκόπος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, μέσω του δικτύου των δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που έχει στήσει στις ευρωπαϊκές χώρες». Την ίδια ώρα στα Σκόπια (επίσης «ευεργετηθέντα» στο παρελθόν από τον Σόρος) το πολιτικό αδιέξοδο απειλεί να βγάλει ξανά στην επιφάνεια -για πρώτη φορά τόσο έντονα μετά το 2001- το βαθύ χάσμα που ούτως ή άλλως υπάρχει ανάμεσα σε Σλάβους και Αλβανούς και να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση!

Οσο ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει να μη δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ (που προτίθεται να συνεργαστεί με τα αλβανόφωνα κόμματα) δημιουργείται στη χώρα κι ένα άλλο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.