Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Αυλώνα, συγκρούονται για την ελληνική σημαία







Σύμφωνα με το Τηλεοπτικο Καναλι "Vlora News", σιμερα, εθνικιστικές παραστρατιωτικές τσαμιδεσ ομάδα στην πόλη Αυλώνα, συγκρούστηκαν για την ελληνική σημαία στο σκάλωμα.

Ο πολίτης από την Αυλώνα, Γιάκας Π., ο οποίος ήταν μετανάστης στην Ελλάδα, συγκρούστηκε  με μια αλβανική εθνικιστική παραστρατιωτικές ομάδα(Τσαμουριά κοινότητα Αυλώνα), λόγω της ελληνικής σημαίας, η οποία εκτυλίχθηκε στο σπίτι του μπαλκόνι.

Η υπόθεση αυτή επαναλαμβάνεται μετά από αυτό το μπαλκόνι, η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε πριν από λίγο καιρό. Όμως ο ιδιοκτήτης, ο Γιάκας, έχει τοποθετηθεί και πάλι, αυτή τη φορά πυροδοτώντας ανοιχτή σύγκρουση με Αλβανούς εθνικιστές της Αυλώνας.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες της Αυλώνας, Άρτα περιφέρεια, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της πόλης, αλλά και η ελληνική κοινότητα, βρίσκεται κάτω από την τρομοκρατία των Αλβανών μουσουλμάνων, οι οποίοι λεηλατούν την ιδιοκτησία τους.

Πριν από το 1990, έζησαν καπου 8 χιλιάδες Έλληνες, στην Αυλώνα, οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί ως μειονοτική περιοχή, ενώ σήμερα περίπου το 58% των κατοίκων της πόλης, είναι μετανάστης στην Ελλάδα με δυπλη υπικοτητα.


http://smarkos.blogspot.al/

Δεν υπάρχουν σχόλια: