Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ο Μπογδάνος κατάφερε κι έβαλε «φωτιά» στους Τσάμηδες επειδή τους είπε συνεργάτες των ναζί

Ο Μπογδάνος κατάφερε κι έβαλε «φωτιά» στους Τσάμηδες επειδή τους είπε συνεργάτες των ναζί
 Αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τα κατάφερε και άναψε «φωτιές» στην Αλβανία προκαλώντας μεγάλη ταραχή στους τσάμηδες με σχόλιά που έκανε από την εκπομπή του στον ΣΚΑΪ.
Όπως γράφουν αλβανικά Μέσα, που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο ο… Konstandin Bogdani (του «άλλαξαν» και το όνομα) «επί πέντε λεπτά αναφέρθηκε στη «συνεργασία» [σ.σ. τα εισαγωγικά στο κείμενο] των Αλβανοτσάμηδων και Γερμανών ναζιστών, παρουσιάζοντας κάποια αρχεία, στα οποία η πρόσβαση είναι κοινή, όπου παρουσιάζεται ο Μουφτής της Παλαιστίνης με Παλαιστίνιους στρατιώτες που φορούν στολή των SS, αλλά και κάποιες άλλες εικόνες που μόνο Αλβανοτσάμηδες δεν είναι», σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα, αναφέρεται σε στοιχεία του Αλβανοτσάμη ιστορικού συγγραφέα, Άρμπεν Λάλα, ο οποίος έχει δημοσιεύσει βιβλίο για τη συνεργασία’των Αλβανών Τσάμηδων με τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία, και επιμένει ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ή ευρέως νοούμενη συνεργασία.
Ο Αλβανο-τσάμης ερευνητής παρουσιάζει τις φωτογραφίες αυτές που έδειξε ο ΣΚΑΪ και διατείνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους τσάμηδες.
Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται, ο Αλβανός ιστορικός Άρμπεν Λάλα, δήλωσε ότι εάν ένας ακαδημαϊκός, ερευνητής, ιστορικός ή οποιαδήποτε άλλος, καταφέρει να παρουσιάσει ένα επίσημο έγγραφο για τη συνεργασία των Τσάμηδων με τους Γερμανούς, τότε θα παραιτηθεί από τη δημόσια ζωή και τις ιστορικές μελέτες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα κανένα έγγραφο ή αρχείο δεν έχει παρουσιασθεί που να επαληθεύεται επιστημονικά η συνεργασία των Αλβανοτσάμηδων με τους Ναζί.
Ο Άρμπεν Λάλα, στου οποίου τα κείμενα είναι έντονος ο ανθελληνισμός, σημειώνει σε ένα από τα βιβλία του για την Ελλάδα και τους Έλληνες:
«Οι Έλληνες και η Ελλάδα, είναι γνωστοί ως παραχαράκτες και μεγάλοι απατεώνες, αυτά ευρέως εμφαίνονται σε όλους τους οργανισμούς στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος, γιατί η Αθήνα έχει βαθιά προβλήματα εθνικής ταυτότητας. (Μάλιστα, ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας Νίκος Δήμου σε συνέντευξή του στις 23 Ιουνίου του 2009 στην εφημερίδα New York Times, δήλωσε: «Συνηθίσαμε να μιλάμε αλβανικά και αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ρωμιούς…») [σ.σ. Η δήλωση Δήμου ήταν η ακόλουθη: “We used to speak Albanian and call ourselves Romans, but then Winckelmann, Goethe, Victor Hugo, Delacroix, they all told us, ‘No, you are Hellenes, direct descendants of Plato and Socrates,’ and that did it. If a small, poor nation has such a burden put on its shoulders, it will never recover.” – Πηγή: New York Times].
»Η ιστορία δεν μπορεί να γραφεί με την παραποίηση εγγράφων και με παραπλανητικές εικόνες που την συνοδεύουν. (…)
»Κάθε Έλληνας ιστορικός ή ερευνητής που έχει ασχοληθεί με το θέμα των Αλβανών Τσάμηδων στα έτη 1941-44, για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ελληνικού κράτους, αναφέρει ότι η Τσάμηδες ήταν συνεργάτες των Ιταλών και των Γερμανών, συνδέοντας (τα κείμενά τους) με φωτογραφίες από Βόσνιους μουσουλμάνους που φορούσαν γερμανικές στολές των SS ή με Αλβανούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας που φορούν στολές SS υπό των Ιταλών και Γερμανών αξιωματικών.
»Αυτοί οι συγγραφείς έχουν παραπλανήσει το ελληνικό κοινό με μη επιστημονικά συγγράμματα, περιορισμένης απήχησης, κάνοντας πρωτόγονες στρεβλώσεις».
Συνεχίζει το αλβανικό κείμενο:
Δεν υπάρχει πραγματικό έγγραφο ή αρχείο που να εμπλέκει τον αλβανικό πληθυσμό των Τσάμηδων με συνεργασία με τους Γερμανούς σε βάρος του ελληνικού λαού.
Αν οι Τσάμηδες ήταν στην πραγματικότητα συνεργάτες των Γερμανών, η πρώτη καταγγελία θα είχε γίνει από τις εβραϊκές κοινότητες των Ιωαννίνων, των Γρεβενών, της Λάρισας και αλλού, που τους φόρτωσαν σε φορτηγά με συνοδεία των ελληνικών ταγμάτων ασφαλείας για να αποσταλούν στα στρατόπεδα εργασίας και εξόντωσης.
Ο εβραϊκός λαός ευχαρίστησε, δημοσίως, το αλβανικό έθνος που δεν υπέκυψε στους Γερμανούς για τους Εβραίους στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου και αυτό σημαίνει πολλά για εκείνους που θέλουν να μάθουν την αληθινή ιστορία των Αλβανών Τσάμηδων.
«Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση, που πρέπει να αποδοθεί η δικαιοσύνη και η τιμή στους Τσάμηδες. Μετά από τόσα χρόνια, είναι καλό να γίνει μια διόρθωση σε αυτήν την άσχημη ιστορία των αναπόδεικτων καταγγελιών για πράξεις των Τσάμηδων σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες και οι Αλβανοί θα είναι σε θέση να δούμε ο ένας στον άλλον στα μάτια και να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας», καταλήγουν τα αλβανικά δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες gazetainfopress.com και 27.al.

Δεν υπάρχουν σχόλια: