Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Αλβανία: Διαπιστευμένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι επισκέφθηκαν τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού

 

Τίρανα.
 
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν από κοινού οι στρατιωτικοί ακόλουθοι ΗΠΑ, Ιταλίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Γερμανίας, Κίνας και Τουρκίας, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι  στην Αλβανία,  στο Τάγμα «Komando» και στις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού.


Αρχικά, μέσα από μια παρουσίαση που έγινε με την ευκαιρία αυτή, πληροφορήθηκαν για την αποστολή τους, τα κύρια καθήκοντά και τις δεσμεύσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, του τάγματος «Komando» και του τάγματος των ειδικών δυνάμεων.Κατόπιν, η συνάντηση συνεχίσθηκε με τη μορφή ελεύθερων ερωτήσεων και συζητήσεων από τους συμμετέχοντες, όσον αφορά τα επιτεύγματα των ενόπλων δυνάμεων γενικότερα και ειδικότερα του στρατού ξηράς κατά τα τελευταία χρόνια.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η ομάδα των ξένων στρατιωτικών ακολούθων στην ‘αποτελεσματική εμπλοκή  σε εδάφη των ειρηνευτικών αποστολών’.Στο σημείο  αυτό επαινέθηκε ο ρόλος της Αλβανίας, ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας όχι μόνον στην περιοχή αλλά και πέραν αυτής.Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την επίδειξη της κατάρτισης  που λαμβάνουν οι ‘κομάντος’, όπως  είναι  η σκοποβολή, η ακρίβεια των ελεύθερων σκοπευτών, άλματα και αναρριχήσεις σε κτήρια, πάλη σώμα με σώμα, όπου οι Αλβανοί έχουν λάβει διακρίσεις από ξένους στρατούς.
(Lajme nga ushtria shqiptare)--
               

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: