Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Αλβανία: Διαπιστευμένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι επισκέφθηκαν τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού

 

Τίρανα.
 
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν από κοινού οι στρατιωτικοί ακόλουθοι ΗΠΑ, Ιταλίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Γερμανίας, Κίνας και Τουρκίας, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι  στην Αλβανία,  στο Τάγμα «Komando» και στις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού.


Αρχικά, μέσα από μια παρουσίαση που έγινε με την ευκαιρία αυτή, πληροφορήθηκαν για την αποστολή τους, τα κύρια καθήκοντά και τις δεσμεύσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, του τάγματος «Komando» και του τάγματος των ειδικών δυνάμεων.Κατόπιν, η συνάντηση συνεχίσθηκε με τη μορφή ελεύθερων ερωτήσεων και συζητήσεων από τους συμμετέχοντες, όσον αφορά τα επιτεύγματα των ενόπλων δυνάμεων γενικότερα και ειδικότερα του στρατού ξηράς κατά τα τελευταία χρόνια.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η ομάδα των ξένων στρατιωτικών ακολούθων στην ‘αποτελεσματική εμπλοκή  σε εδάφη των ειρηνευτικών αποστολών’.Στο σημείο  αυτό επαινέθηκε ο ρόλος της Αλβανίας, ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας όχι μόνον στην περιοχή αλλά και πέραν αυτής.Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την επίδειξη της κατάρτισης  που λαμβάνουν οι ‘κομάντος’, όπως  είναι  η σκοποβολή, η ακρίβεια των ελεύθερων σκοπευτών, άλματα και αναρριχήσεις σε κτήρια, πάλη σώμα με σώμα, όπου οι Αλβανοί έχουν λάβει διακρίσεις από ξένους στρατούς.
(Lajme nga ushtria shqiptare)--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.